2010.03.23. | pumpa | 1 komment | design beteg pályázat jármű

Egyetemi betegek - pneumatikus járgányok versenye Egerben

Tizenkét hazai és három külföldi felsőoktatási intézmény jelentkezett az idén már harmadik alkalommal, május 7-8-án Egerben megrendezésre kerülő Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyre. A nagy izgalommal várt és a közelmúltban lezajlott második körű zsűrizés alapján 34 csapat már fellélegezhet, hiszen a továbbjutás joga mellett megkapta a járgányok megépítéséhez szükséges pneumatikus elemeket is. Újabb nagy levegővétellel a versenyt megelőző döntő időszak veszi kezdetét, hiszen akár a győzelem is múlhat a hengerek beépítésén, a hajtásláncok összeállításán. Hamarosan kiderül, hogyan állja meg a helyét az elmélet a gyakorlatban.

A Pneumobil verseny feladata olyan sűrített levegővel hajtott járművek tervezése és építése, amelyek a megadott műszaki feltételek mellett a legnagyobb teljesítményre képesek. A nevezőknek a Rexroth bocsátja rendelkezésre a meghajtáshoz szükséges pneumatikus vezérlő és végrehajtó elemeket. Egy katalógusból - bizonyos megkötések alapján - a diákok maguk válogathatják össze, milyen alkatrészekre van szükségük. Mint megtudtuk, a tervezések többsége nagyon tudatosan történik, vannak, akik inkább a gyorsaságra, s vannak, akik a leghosszabb táv elérésére törekednek.

További információ: www.boschrexroth.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr231862782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása