2010.04.12. | pumpa | 5 komment | építészet interior

Körpanorámás ventillátor az Alpokban...

Vagy kalitka, vagy terrárium, vagy olyan doboz, amiben macskát szállítanak a távolsági buszon. Papucs orrán pamutbojt... Egy szép, olasz, Dolomitokra néző, gondozott ruráliumba ágyazott hordozható kéróval defibrilláljuk az elmúlt hetekben sajnálatosan döglődő DesignPumpát. Hajtás után további infók, valamint képek, ahogy az kevésbé zavaros időkben már megszokott volt...

Werner Aisslinger, a berlini Studio Aisslinger designere tervezte az olaszországbeli Ritten területén felállíott mobilházat. A minden oldalán üvegfalú, összesen 47 négyzetméteres épület tervezésénél fontos szempont volt a környezettudatosság, a minimális környezeti terhelés. Zömében újrahasznosított anyagokból készült, a környéken megtalálható fából dolgoztak, helyi feldolgozóüzem bevonásával, ám tiroli precizitással. A Fincube névre hallgató, könnyen szétszedhető és máshol újra összerakható mobilház lábazata mindösszesen 2 négyetméteren irtja ki a füvet, ami később könnyen rekultiválható.

A tervezők tartós, időtlen formákra törekedtek, így egy alapvetően funkció és alapanyag-centrikus konstrukció született, ami alkalmas arra, hogy kis befektetési és környezetterhelési igény mellett hosszú ideig szolgálja tulajdonosát. Belső elrendezése könnyen variálható, könnyedén alkalmazkodik a végtelen természetben unatkozó lakók pszichoszomatikus átrendezési görcseihez.

A ház minden oldalát kétrétegű, hőszigetelt üveg borítja, melyet a teljes honlokzaton körbeérő lamellák árnyékolnak. Valójában ez adja a ház igazi karakterét, de teret nyújt a szonszédok elnevezési kreativitásának is.

Kiválóan alkalmazható turisztikai szálláshelyként is, különlegesélményt, de kényelmes elhelyezést biztosítva.

Design: Werner Aisslinger – Berlin
Interior design: Tina Bunyaprasit, Studio Aisslinger
Styling: Studio Aisslinger – Berlin
Faszerkezet: Markus Lobis – Ritten, Olaszország
Belső terek megvalósítása: Matthias Prast – Ritten, Olaszország

Via: Dezeen

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr311914962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyvelomo 2010.04.12. 17:20:43

Gondolom, az építési engedélyt is könnyű megszerezni hozzá az Alpokban :D

WinstonSmith 2010.04.12. 22:18:59

Ügyes elgondolás, tetszik ;)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása