2010.04.14. | pumpa | 1 komment | design magazin divat art

LIST Magazin - nulladik szám

 

LIST néven új, az online és offline lapok formátumát vegyítő divat, design és művészeti magazin indult el, melynek nulladik, bemutatkozó száma Generáció címmel már elérhető a neten. A PDF-magazin fogalma nyugatabbra már ismert és bevált műfaj, itthon azonban talán a LIST az első olyan kísérlet, amely igényesen összerakott, ténylegesen végiglapozható kiadvány. Az online megtekinthető, megosztható és le is tölthető lap negyedévente jeleink majd meg.

 

Tartalmát tekintve a divat, design és a különböző művészeti ágak határterületein mozog, a területeken alkotó kreatív tehetségek bemutatásán keresztül. A magazint Szűcs István és Varga G. András alapította azzal a szándékkal, hogy összefogják és bemutassák a feltörekvő fiatal tehetségeket. A koncepció fontos része az a kölcsönhatás, amely a fiatal kreatívok és a LIST között kialakul, vagyis a tervek szerint ez a lap arculatát is befolyásolja majd.

Az alapítók szerint a LIST önkifejező terepet jelent a divat, design és különböző művészeti ágak már elismert alkotóinak is, folyamatos kísérletezés mentén, túllépve a berögzött felfogáson.

Az első szám Botos Dániel, Molnár Anikó és Katona Kriszta kreatív ötletei alapján született meg. A tartalom a divat, mint leghangsúlyosabb összetevő mellett a design és a vizuális művészetek különböző területei köré épül fel. A magazin jelentős részét a különböző vizuális anyagok teszik ki, a szöveges tartalomban pedig jellemzően személyesebb aspektusból mutatják be olyan figyelemre méltó tervezők, művészek munkásságát, motivációját és sikerük hátterét; akik a maguk területén kimagasló színvonalon tevékenykednek.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr101920356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása