2010.05.10. | pumpa | Szólj hozzá! | design divat wamp

Majoros Zita a WAMP Hónap Designere májusban

A Szigettel közös kreatív pályázatot kiíró WAMP szakmai zsűrije, májusban Majoros Zitát választotta a Hónap Designerének. A Bolt márka tervezőjének betűkből és beszédes piktogramokból építkező öltözékeinek legújabb kollekciója, május 16-án mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett szabadtéri WAMP vásáron.

Májusban a Bolt kollekciót megálmodó Majoros Zitáé a hónap designere cím, aki évek óta sokat tesz a VII. kerület egyre izgalmasabb arculatáért: korábban a kultikussá vált Bolt üzletet vezette a Kertész utcában, fél éve pedig, pár utcával odébb megnyitotta a Printa Akadémia concept store-t. Lokális grafikai elemekből építkező pólóival és ruháival, illetve újrahasznosított design tárgyaival 2006 decembere óta rendszeres résztvevője a WAMP-nak.  

”Zita munkáiban észrevehető egyfajta kritikai szemlélet, amivel újraértelmezi az adott feladatot. Minden munka mögött érezhető egy nagyobb kontextus, a megoldások nem sematikusak, hanem az adott projekthez alkalmazott egyéni látásmódot követnek.” – írja Püspök Balázs, a MOME Formatervezési Tanszékének tanársegédje, a WAMP szakmai zsűrijének tagja. A tervező szitanyomatain betűkből és jellegzetes budapesti, és a szűkebb környzetét jelentő hetedik kerületi képi jelenségek dominálnak, amilyenek a betűkkel jelzett pesti hidak, a fővárosi csatornafedél lenyomata, vagy éppen a magyar köszönésmódok és más modorosságok.

Majoros Zita, a Képzőművészeti Egyetemen végzett tervezőgrafikus, jelenleg a MOME vizuális kommunikáció szakán doktorandusz. A VII. kerületi Printa concept store egyik tulajdonosa, az AR@ kreatív csapatának a tagja, és a Gyermek AR@ Pályázat állandó zsűritagja. Bolt kollekciója mellett a recycling lakás-design vonalán újrahasznosított bőrdzsekikből puffokat, fából pedig ABC-polcokat készít. Munkái az elmúlt években Tokiótól Párizsig bejárták a legfontosabb design- és trendblogokat.

WAMP szakmai zsűri:

Áprilistól a WAMP tervezőinek egységesen magas színvonalú megjelenését egy külső szakmai zsűri is segíti. Az 5 fős szakmai zsűri kreatív, üzleti és szakmai szempontok figyelembevételével szelektálja a meglévő tervezőket és az újonnan jelentkező tagokat, illetve havonta kijelöli a Hónap Designerét, aki elismerése mellett kiemelt bemutatkozási lehetőséget kap a design vásáron, munkái a WAMP kreatív kommunikációjának fókuszában állnak.

A fél éves időtartamra kinevezett zsűri elsőként a májusi hónap designerét választja majd meg. Tagjai a következők: László Krisztina (Marie Claire főszerkesztő), Martinkó József  (Design- és építészeti szakújságíró, az Octogon online főszerkesztője), Püspök Balázs (MOME Formatervező Tanszék - tanársegéd), Winkler Nóra (műsorvezető - Kultúrház), Mosshammer Kinga (WAMP kreatív igazgató)

WAMP Hónap Designere Díj

A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.

Sziget WAMP-Up 2010 pályázat

Tervezd újra a Sziget pólót vagy alkosd meg a Fesztivál Kult-tárgyát! A közönség és a zsűri által legjobbnak ítélt 1-1- póló limitált szériában megvalósításra kerül, a top 10 tárgy- és pólótervet pedig kiállítjuk a WAMP-on. Fődíj: kétszemélyes VIP Sziget hetijegy! Leadási határidő június 28. További információk a Facebook-on és a WAMP honlapon.

WAMP a Design Vásár, 2010. május 16. Erzsébet tér

www.wamp.hu

www.wamp.hu/palyazatok
www.boltmuhely.hu

www.printa.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr561990722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása