2010.06.04. | pumpa | 4 komment | építészet élettér

Villa San Valentino - olasz villa osztrák tervezővel

A Villa San Valentino megrendelője szerette volna egy tető alá összehozni a család három generációját. A koncept végül olyan hatékonynak bizonyult, hogy az egész épület egyetlen tető lett. A ház Stephan Unger, osztrák mérnök gondolatai alapján épült fel, további infó és képek hajtás után...

Az olaszországbeli Merano-Alto Adige ad otthont a méretes épületnek. A környezet egyben az ház tájolását is meghatározza, hiszen az épület két, üvegfallal tervezett vége a tájegység két fontos hegyvonulatára néz. A panoráma mellett a lehető leghatékonyabb benapozás is alapvető fontossággal bír, így a zárt, de ívben hajló struktúra elrendezése a Nap útvonalát követi, amennyire ez lehetséges.

A kissé designer felfogású tervek a panorámát is építészeti eszköznek tekintik, így a hatalmas giliszta végződésein mintegy képkeretben látható a táj.

A modern kialakítás, a loftos méretek ellenére törekedtek a tradíciók integrálására, bár ez csupán a külső burkolat anyagában jelentkezik. A zsindejes köpeny az Olasz Alpok hagyományos építészetére utal.

Fotó: Gunther Stckklauser

Via: Contemporist

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr42055601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VinSpark 2010.06.04. 11:56:35

Előlről nagyon szép, de azt az alagsori ablaksort nem értem. Azaz a funkció nyilvánvaló, de biztos hogy nincs ennél jobb megoldás? Tisztára mint az újkori budai villák :-/
A cserépsor a teraszon pedig egyenesen lehangoló.

pumpa · http://designpumpa.blog.hu 2010.06.04. 12:06:11

@VinSpark: teljesen egyetértek, inkább az alapvető forma az érdekes. Például belső képet nem is pakoltam fel, mert leginkább egy közepesen drága olasz apartmanra emlékeztet. Valahol félúton van a ház a jó felé...

VinSpark 2010.06.04. 12:36:53

@pumpa: Ez amúgy jellemző.... az olaszok a designban mindkét végletet tudják hozni, úgy látszik néha 2 in 1 is :-/

Dodge94 2010.06.04. 17:44:21

Ha már elölről zsindelyes a ház, akkor lehetett volna a hátulja is teljesen olyan, mert így elég hülyén néz ki szerintem. Illetve el bírtam volna képzelni egy kicsit több ablakot a "giliszta hasán". És lehetett volna kicsit más környezetbe építeni a házat, mert a sok "hagyományos" ház között elég furán néz ki, jobban el bírtam volna képzelni úgy, hogy a szomszédjai egy kilométerre vannak (:

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása