2010.07.30. | pumpa | 4 komment | tech design

Sruli Recht - Kartonhangszóró, redesign...

Az amerikai Joey Roth, kerámia hangszórói 2009 telén komoly visszhangot keltettek a designblogok oldalain (hajtás után első kép). A sikeren felbuzdulva a tervező felkért kilenc, elismert designert, hogy gondolják tovább, alakítsák saját ízlésük szerint az eredeti formát. A posztban szereplő, az eredeti csontvázára kartonból újraépített változat Sruli Recht, izraeli designer-képzőművész alkotása...

Az idei New York Design Week (ICFF) alkalmával külön standon mutatkozott be a kilenc szett, melyeket John Pomp, David Lynch, Stanley Ruiz, Tobias Wong, Sougwen Chung, Matthew Waldman, Savania Davies – Keiller & Roberto Crivelloto és Sruli Recht készített.

A teljesség kedvéért a kurátorként fellépő Roth arra is megkérte a kilenceket, hogy dolgozzanak össze kedvenc zenészükkel egy-egy bemutató darab elkészítésén. Az egyedi zanék így a standon kiállított design-hangszórókból szóltak, egymás után. A promóció így a tervezőket, az eredeti terméket és a közreműködő zenészeket is felemelte.

Sruli Recht, a képeken látható, kartonszett tervezője Ben Frost, ausztrál zenésszel dolgozott együtt. A töbi tervet, illetve a közösen készített zenei darabokat a Sounds Like projekt weboldalán lehet böngészni... 

Via: Yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr722186706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CernaGeza 2010.07.30. 22:36:04

Előzenekaruk a kar Tones

shg 2010.08.01. 03:47:03

Én értem a filozofiát, de szerintem helytelen. A környezetvédelemre akarunk hangsúlyt fektetni. És mit csinálunk? Gyerünk gyártsunk szemetet? Papírbútorokat, papírpoharakat, papírhangfalat, hogy ne véletlenül menjen tönkre hanem alapból nehogy kibírja azt az 5 év hasznos időt.

Szerintem rossz irányba halad ez az egész. Ha komolyabban végiggonduljuk ennek az lenne a vége, hogy bemegy az ember, megveszi 200 ftért a papírhangfalat, és miután tönkremegy, vagy leönti kávéval, bármi. Kidobja és vesz egy másikat. A papír! Igen a papír újrahasznosítható, de a szpíker, és a kábelek már nehezebben.

Gyönyörű tárgy, nagyon tetszik és menő, mert egyenlőre olyan dologra hívja fel a figyelmet aminek nem az a végkifejlete amit leírtam, egyszerűen irányt mutat. De ne csináljuk emberek. Ennek semmi értelme. És egyre több ilyen konceptet találok. Pont olajjal locsoljuk a tüzet. Valóban minőségi és időtálló termékeket kéne gyártani ugyanezekből az anyagokból, komolyabb átgondolással. over

shg 2010.08.01. 03:50:22

és amúgy baromira tetszik a koncept. és ez a tárgy talán pont nem az a pont amit épp kritizálok, de remélem a többség, aki elolvasta, érti mire gondolok.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása