2010.08.24. | pumpa | 10 komment | design háziállat

Humánus design-csapda egerek ellen

Aakash Dewan egércsapdája némiképp szakít a rágcsáló elpusztítására, feltrancsírozására kifejlesztett, hagyományos megoldásokkal. A finoman balanszírozott "váza" abban a pillanatban áll fel, mikor az egér/patkány túljut a letámasztási ponton kimászni nyilván nem tud, de a jólelkű csapdaállító így nem csak a maradványok eltakarításáról dönthet, hanem szabadon is engedheti az állatot, távol az otthonától, vagy rögtön a szomszédban, ízlés szerint.

Via: Yanko Design

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr762241143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charlie Brown 2010.08.24. 12:42:04

Ezt nem véletlenül a soha föl nem álló filctollak lángeszű tervezője követte el? Csak mert majdnem pont ugyanazon okokból hülyeség ez is, mint amaz.
Én kérek elnézést, amiért ismét a tömegközéppont koncepcióját és a kedves tervező általános iskolai fizikaóráinak teljesen átlátszóvá kopott emlékeit kell emlegetem.
Ha a váza a kezdeti állapotában megáll, az azt jelenti, hogy a tömegközéppontja a támaszfelület fölé -vagy még jobban a száj felé- esik, ez esetben a vágyott keljfeljancsi-effekt nem valósulhat meg, sem egérrel, sem egér nélkül, legalábbis a váza ezen formája mellett semmiképp sem.
Ha a váza úgy van súlyozva, hogy a keljfeljancsi működik, akkor viszont nem marad fekve. Pech.
A zseniális alkotó ez a "koncepciót" is bármiféle gondolkodás nélkül álmodta meg. Óh, milyen letisztult, óh, milyen zseniálisan egyszerű! Ja, csak épp működésképtelen. A minimalista "designerek" jellemző alfaja a fogalmatlan 3dsmax huszár :/

(ps1: Az már csak hab a tortán, hogy a képen lévő állat egy fotosoppal átmázolt mongol futóegér, ami talán vidéki kínaiaknak meg mongol jurták lakóinak okoz gondokat, ha egyáltalán.
ps2: Azt csak fordítási bakinak veszem, hogy ha az egér épp csak "eléri a letámasztási pontot", az garantáltan nem billenti meg a vázát, hiszen a támpont fölötti közös tömegközéppont okán az egész cucc épp egyensúlyban marad. A megbillentéshez túl kell másznia az alátámasztáson.)

Szelid sunmalac 2010.08.24. 15:19:52

En azert felteszek egy meg egyszerubb kerdest. Megis hogy a picsaba teszem bele a csalit a megfelelo helyre ugy, hogy a vaza "egyensulyat" ne boritsam fel?

Szelid sunmalac 2010.08.24. 15:25:28

Hat, nem is talatam sehol a mukodeserol videot, csak ezt a par kepet.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2010.08.24. 16:09:41

@Charlie Brown: Ha a "beélesített" állásban az edény súlypontja a kis kerek felület fölé esik, akkor az stabil marad mindaddig, amíg az egér súlya ki nem billenti onnan.
Az egyensúlyban maradáshoz nagyon kis felület is elég lehet, pl tegyél egy gyufaszálat az asztalterítő alá és állíts szorosan mellé ferdén egy nagy poharat (korsót/vázát). Lehet, hogy csak kb 45 fokban, de stabil marad. Gyerekkoromban a pincérek olykor frászt kaptak az asztal látványától, miután távoztunk egy-egy étteremből :)

Szindbad 2010.08.24. 16:22:36

Dizájnos egérfogóhoz dizájnos egér is jár.

Lúdtalp 2010.08.24. 16:54:26

Ez természetes izgatóval szerelt művagina.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.08.24. 17:19:49

Az a baj, hogy ahol egy egér van, ott több is akad... Rakjam tele vázával a sufnit???

Charlie Brown 2010.08.25. 18:33:22

@bunkó: Természetesen amit mondasz, az vitathatatlan! A probléma nem is ez, hanem a fekvő egyensúlyi helyzet, és az álló egyensúlyi helyzet közötti ellentmondás. Ha a váza súlypontja a kis kerek felület fölé esik, akkor egérrel semmiképp sem lesz fölboríthatatlan álló helyzetben, még egérrel a gyomrában sem. Nem hogy fölboríthatatlan nem lesz, hanem simán eldől magától. Egyszerűen nem működik.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2010.09.09. 20:51:28

jelen kép tényleg neccesnek tűnik, viszont... a csalival ki lehet úgy súlyozni a váza nyakát, hogy amíg az egér meg nem eszi, addig fekszik, aztán, ha elfogyott, akkor jön a végzet súlypontja.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása