2010.11.16. | pumpa | 12 komment | tech design koncept

Porsche Design okostelefon? Majdnem... Talán...

Ha csupán a fotókat, illetve a koncepcióhoz tartozó információkat vesszük alapul, méltán mondhatjuk, hogy az egyszerűséget, formai letisztultságot magas szinten toló Porsche Design csapata olyan tervvel állt elő, amelyért a vékonypénzű sznobok is hajlandók sokáig kuporgatni. Prémuim funkciók, német precizitás, végletekig letisztított, kívánatos alak, no meg egy 17 éves, portugál designer, aki grátisz bütyköli a világcég jövőjét, otthon...

André Duarte Silva végső soron nem csinált mást, mint tervezett egy telefont, amivel szívesen hasítana baráti körben, ehhez pedig alapul vett egy alaposan kitökölt stílust és arculatot. Az aluházba álmodott, méretes érintőképernyő mellett a rejtett hangszóró, és a teló alsó keretén látható navigációs gomb adják a designról alkotott benyomások első csomagját.

Az alukereten is erősen puritán kiosztás figyelhető meg, baloldalt a hangerő gombok, a tetején egy audio jack és a sleep, míg az alján az aksi csatlakozója és egy USB port található. A fiatalkorú tervező jobb oldalon helyezte el a "Quick video access" gombját, ami egy két kamerából álló, 3D felvételek készítésére is alkalmas rendszert mozgat. A konceptdroid egy LED-es vakut is tartalmaz.

A stílusgyakorlat remekül sikerült, érdekes lenne a Porsche Design értékelését is olvasni mellé...

Via: Yanko Design

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr432452179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbi2k 2010.11.16. 14:07:29

szerintem a srác munkája kicsit hasonlít Jonathan Ive munkájára... alu oldalkeret, kör gombok oldalt, élek stb....

Kicsit Bob · http://anyamnak.blog.hu/ 2010.11.16. 19:28:08

Csak én látok egy félrefotosopolt iphone 4-et és az alsó képen jobb oldalt egy használhatatlanra vékonyított gombokkal szerelt sonyericssont?

!panic! 2010.11.16. 21:37:09

nem mert én is :) ezekben a koncepciókban csak az a baj hogy nagyon jó itt tervezgetni photoshoppal, csak az a baj hogy ami képen jól néz ki azt valóságban sokszor nem lehet megvalósítani, mert nem áll még rendelkezésünkre a teknika és/vagy nagyon drága...

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.11.16. 21:55:19

Kellemes ez a minimalista design, más kérdés, hogy ma már egy óvodás is tud tervezni ilyet, annyira be van járatva a stílus. Mindenből minél kevesebb, ennyi.

Kb. 10 percenként tudna tervezni az ember egy telot.

kapujanincs (törölt) 2010.11.17. 11:34:59

@Kicsit Bob: @!panic!: a jobb oldali telefon egy P9522. nem photoshop, és nem a sonyericsson, hanem a sagem gyártja, ahogy a bal oldalit (P9521) is

Ságodi M. Sebastian 2010.11.17. 14:03:19

Szerintem tök jól néz ki, csak részben koppintás ami egy ilyen márkánál azé eléggé gáz...a másik pedig, hogy az érintősnél csak én látom, hogy nincs hangszoró a füllnek?! de egy kevéske összegért át tervezem ha kel...:D

Póló16 · http://www.polo16.hu 2010.11.18. 20:59:42

Kicsit azért nagyin hasonlít az iphone 4-re. De azért rajtuk kívül tudnak tervezni mások is. Csak már nem formabontó. Tetszetős

kapujanincs (törölt) 2010.11.19. 17:01:58

így képen lehet hogy iphone koppintás, ez viszont sosem tűnne fel az életben, ugyanis feleakkora. nekem azért nincs iphone-om, mert bazinagy.

norbi2k 2010.11.19. 19:52:16

@kapujanincs: ezt honnan veszed? picit kisebbnek tünik, de gondolom a fele akkora költői túlzás akart lenni :)

KrE · http://felvilagosultalkoholizmus.blog.hu 2010.11.19. 21:01:36

És ezen a ponton felmerül a ki nyúlt kitől kérdés. Véleményem szerint nem ez ájfónnégy koppintás, hanem az ájfónnégy a Porsche Design koppintás, mivel az utolsó kép két szélső telefonja jóval korábbi, mint a legújabb almafón, valamint érdemes megnézni, hogy a Porsche Design korábban milyen formai megoldásokat valósított meg.
Azt nem tudom, hogy mennyire eredetiek a korábbi munkáik, nem elképzelhetetlen, hogy azokat is ihlette valami.
A gond az, hogy mivel a Porsche Design nem filléres dolgokat tervez, lényegesen kevesebben ismerik a termékeiket, mint az ájfónnégyet, így kapásból az jut eszükbe, hogy ezt az almáéktól már láttuk.
Ami még nem mellékes, hogy ezt önszorgalomból csinálta egy srác, akit valószínű az álmai telefonjának megrajzolásán túl a feltűnési vágy is hajtott, aminek köszönhetően nem csodálkoznék, ha rövid úton valaki felkarolna.

Hasonló próbálkozás itthon is volt évekkel ezelőtt, fergeteges futurisztikus telefonok hagyták el egy tehetséges srác fotóboltját, azonban tudtommal azóta a szárnyaló karrier elmaradt, bár lehet, hogy csak én nem követtem az eseményeket.

norbi2k 2010.11.20. 10:11:08

@KrE: hát van benne valami, bár nem gondolom hogy két ekkora cég egymástól lopkodna designt, ha megnézed Jonathan Ive munkáit, nem igazán találsz hasonlót, csak követőket ( macbook, imac, ipod )... a diákból viszont kinézem, bár nála nyilván nagy motivácio volt a porsche design telefonja :)

kapujanincs (törölt) 2010.11.20. 20:24:33

@norbi2k: a képen, amelyiken kézben tartják, nekem kb. feleakkorának tűnik. viszont most utánanéztem a méreteknek: a tőle jobbra lévő 9522-es csak három mm-rel kisebb mint az iphone, tehát a 9530-asnak a valóságban nemhogy feleakkorának, hanem jóval nagyobbnak kellene lennie nála... szóval akármelyikőnknek is van igaza, nem következetes a képeken a méretezés.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása