2010.11.24. | pumpa | Szólj hozzá! | esemény mome

The Budapest Design Meetup Vol.11

Formatervezési Díj Special

"Az évtized utolsó Budapest Design Meetupja következik, amikor visszatérünk a jól bevált helyszínünkhöz, a KINO mozihoz, ahova szeretettel várunk mindenkit. November utolsó péntek estéjén 19.00-tól a Magyar Formatervezési Díj indulói közül kiválasztott négy tervező mutatja be a megmérettetésre leadott projektjét. A két formatervezési és két grafikai témájú előadás után az augusztusban indult és azóta számos irányba kifutott Wood Fesztiválról számolnak be a szervezők. Ez az első alkalom, hogy saját munkát prezentálunk a Meetupon, így most először mi is lámpalázasak vagyunk.

 

Helyszín: KINO mozi (XIII. Bp., Szent István krt. 16.)
Időpont: 2010. november 26. péntek 19.00-tól

Előadók:

Siklósi Tamás – formatervezés
Katyi Ádám – tipográfia
Policsányi István – formatervezés
Borzák Márton – grafika
Kobrizsa Ádám és Pozsár Péter – MOME line

Siklósi Tamás - www.iodesign.hu 
Elsőként egy járműtervezésre szakosodott designert ajánlunk a közönség figyelmébe, aki már egyetemi évei alatt a Mercedes és a General Motors tervezőinek keze alá dolgozott. Előadásában a 35 éve szunnyadó Pannónia motormárkát újjáélesztő Pannónia BOL D'OR motor tervezését és az 55 darabosra tervezett széria prototípusának születését követhetjük végig.

Katyi Ádám - www.ciladesign.com 
Tótfalusi Kis Miklós kora legnagyobb európai betűmetszőjének számított, akinek antikvája, a Tótfalusi Sans Serif kalandos történetével gyorsan meghódítja a tipográfiára érzékeny szíveket. Katyi Ádám ebből a fontból kiindulva hozta létre saját modern, jól olvasható betűjét. Különböző felhasználási területeken jelenítette meg a betűtípust, a hagyományos betűmetszési- és a modern technikákat is felhasználva. Előadásában bemutatja a legendát megújító tervezői szemléletét, módszereit. A nézők bepillanthatnak a tervezés titkos részleteibe és ígéretet kaptunk egy kis meglepetésre is.

Policsányi István - www.ember.cc 
A Balatonon 50 éve megoldatlan probléma egy középkategóriás utasszállító hajótípus kialakítása. A felmerülő problémák összetettek, és lokálisak. Policsányi István ipari formatervező gondolt egyet, és alapos vizsgálatok után javaslati tervet dolgozott ki a témára. A projektben az ipari formatervezés lendületes, kreatív stratégiai gondolkodása ötvöződött, egy rendkívül kötött mérnöki világ lehetőségeivel. Izgalmas eredményt hozott a munka, az előadáson teszünk egy gyors sétát a fedélzeten. 

Borzák Márton - www.maszat.hu 
Bemutatjuk a magyar grafikai szakma csodagyerekét, aki már a Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakának megkezdése előtt bekerült a MATT ( Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága) illusztris tagjai közé. Borzák Márton az OTP Junior számára készített arculatot, amelyet generatív grafikai megoldással létrehozott vizuális világ határoz meg. A tervezési folyamat mellett elmondja azt is, hogy milyen út vezetett a pályázati kiírástól a megvalósult kampányokig.

RÁADÁS: - http://momeline.hu/menu/projektek/esemenyek/woodfesztival
Egy alkotótábor, ami csődbe vitte a dánokat, de Magyarországon mégis sikerült megrendezni: a Wood Fesztivál négy csapata négy monumentális alkotásával kerül a vetítővászonra, kiderül, hogy mik egy autópályán szállítható tárgy maximális méretei, mennyit bír a Gödör Klub födémje és hogy hova tűnt minden, amit a négy kilométer falécből készítettek. Pozsár Péter és Kobrizsa Ádám képekben és kisfilmekben, a keserédes részeket sem kímélve beszámol a MOME line - design műhely által nyáron szervezett Wood Fesztiválról!

A Budapest Design Meetup rendezvényeire a www.meetup.com oldalon lehet regisztrálni."

Forrás: közlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr342470341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása