2011.02.08. | pumpa | 2 komment | iroda interior élettér

Redesign - a berlini MTV Networks székháza

A német Dan Pearlman kreatív ügynökség kapta a feladatot, hogy a meglévő  közösségi terek újragonsolásával korszerű és inspiratív munkakörnyezetett teremtsen a berlini MTV  Networks dolgozóinak. A tervezők kitettek magukért: falakat bontottak, összenyitottak és véstek eleget, majd a hatalmas, világos termet látványos objekumokkal hozták le befogadható, élhető közelségbe. Minden tekintetben német munka és ha valami hiányérzet mégis mutatkozna, az inkább a képernyőn keresendő...

A 250 dolgozónak kényelmes közösségi tér informális tárgyalókat, pihenő és beszélgető szekciókat, illetve egy teljesen új recepciót tartalmaz. Precíz, arányos és világos elrendezés, ami nem nélkülözi a lenyűgözésre szolgáló elemeket sem, mégis meglehetősen steril és... olyan BMW-szerű lett a dolog.

Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen az irodaház nem egy kreatív csapat, hanem a televízió vezető munkatársai számára készült, ugyanakkor hiányzik belőle valami, ami az MTV szellemiségéhez korábban még erősen hozzátartozott. A zene. A dög. Ma már mindez a képernyőn is csak elvétve mutatkozik, aki mondjuk nem látott MTV adást az elmúlt tíz évben, az erősen rácsodálkozhat az elképesztő mennyiségben ömlesztett gagyi reality műsorokra.

Az MTV Networks persze nem az MTV, sokkal inkább egy konglomerátum, amely a Nickelodeontól a Comedy Centralig számos brandet tömött magába, így a tervezők válasza a cseppet sem homogén arculatok összegyúrására, vagy inkább ignorálására dícséretesnek mondható.

Ha nem lenne fent a felirat, gond nélkül bevállalná bármely innovatív gyógyszergyár, vagy mobiltelefon konszern.Tűnődjön el mindenki, üldögéljen képzeletben a méretes kanapék egyikén, és kommentelje be, milyen műsorötlete támadt...

Via: Contemporist

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr462646274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2011.02.08. 11:33:48

nekem az aula nem jön be, a többi pedig teljesen rendben van. különösen, ha a magyar viszonyokkal vetjük össze. (K&H, vodafone, IBM, satöbbi dolgozói szerintem simán és gondolkodás nélkül cserélnének.)

norbert79 2011.02.08. 13:37:35

Az a gondom például az aulával, hogy hogy nézhet ez ki egy kiadósabb eső/hó után?
Második: ha az aula ilyen központi rész, elvileg enni is lehetne, de hol vannak a kukák? Amint egy hagyományos szemetest teszünk be az összképbe, az egész 'összedől'.
Harmadik: Szerintem ezt a helyet meglátja egy takarító-brigád, s sikítva mondanak fel egyenként. Egy ilyen hely a többszörösét fogja felzabálni az eddigi takarítási költségeknek.ó, ráadásul sokkal nehezebben oldható meg, s sokkal több odafigyelést igényel.
Összeségében szépnek mondható a dizájn, holott erős a 60-as évek beli beütés, de abszolút nem praktikus.

Tárgyalónál meg kérdem én, hogy hova dugom be a projektort, meg honnan bányászok ethernet csatlakozót?...

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása