2011.04.01. | pumpa | 1 komment | esemény pályázat vásár

WAMP - Az MLAMP a hónap designere

A WAMP (Wasárnapi Művész Piac) szervezői minden hónapban bemutatnak egy-egy olyan designert, aki jelenlétével és munkáival emeli a művészeti piac fényét. 2011 áprilisában a „Hónap Designere” címet az Mlamp kapta meg.

Az Mlamp folyamatos résztvevője a havonta megrendezésre kerülő design-piacnak, amely kiemelkedő magyar designereknek, művészeknek, galériáknak kínál bemutatkozási lehetőséget. A WAMP-ra jelentkező művészeket egy szakmai zsűri bírálja el, a döntésben divattal, designnal foglalkozó szakemberek vesznek részt. Az Mlamp 2009. augusztusi indulása után 3 hónappal már bekerült a WAMP művészei közé, és a decemberben három alkalommal megrendezett ünnepi design piac plakátján is szerepelt.

2011 áprilisában a WAMP 17-én, 11-től 19 óráig kerül megrendezésre az Erzsébet téren, és az Mlamp – mint a hónap designere – kiemelt standdal jelentkezik az eseményen.

„Sokat köszönhetünk a WAMP-nak, mert az Mlamp indulását követő pár hónapban itt mutathattuk be teljes valójukban az elkészült lámpákat. Annak ellenére, hogy tavaly októberben saját boltot nyitottunk, a WAMP-on azóta is nagy örömmel veszünk részt, hiszen páratlan nyilvánosságot biztosít Budapesten” – mondta Fatér Mária, az Mlamp alapítója és designere. „A „Hónap Designere” cím gyönyörű lezárása 2011 első negyedévének, és a számos, ebben az időszakban történt eseménynek. Épphogy felkapcsolták a brüsszeli Európa Tanács épületében a lámpáinkat, máris megkaptuk az egyik piacvezető, építészettel, designnal, vizuális környezetkultúrával foglalkozó online magazintól az „Év Designere 2010” címet. Részt vettünk a nagysikerű Pecha Kucha Night eseményen, ahol több mint 400 érdeklődő előtt mutatkoztunk be a Merlinben. Örömmel nézünk elébe a további kihívásoknak, és annyit elárulhatok, hogy mi nem fogunk unatkozni.”

Az áprilisi WAMP-on az Mlamp kiemelt standján ismét egészen új lámpák mutatkoznak be, lesznek közöttük kifejezetten erre az eseményre tervezett, a szokásosnál is extrább darabok is. A #200-as, kiszuperált orosz műanyag turmixgépből készült asztali lámpa ez alkalommal mutatkozik be először a nagy nyilvánosság előtt.

Az Mlamp-ről

A múltban nagy becsben tartott kannák, tálak, tányérok és csészék más értelmet nyernek, új életet kapnak, és az átgondolt terméktervezés által csökkennek az egy adott termék teljes életciklusa alatt fellépő negatív környezeti hatások is. A többnyire porcelán és üveg alapanyagoknak köszönhetően megismételhetetlen használati tárgyak születnek, így készült már lámpa termoszból, gumicsizmából de háztartási kekszből is. Az Mlamp

izgalmas alternatívát kínál a megszokott tucat-termékekkel szemben. A magas fokú esztétikai elvárások mellett minden darab, a kis asztali lámpa, a konyhai és az állólámpa is egyaránt profi technikával készül, és díszítő szerepén túl természetesen használati tárgyként is tökéletesen funkcionál.

2010 októberében megnyitott az Mlamp showroom & workshop. A bolt a Régi Zsidónegyedben, a Dob utca 25. szám alatt található, körülbelül 50 méterre a Gozsdu Udvar egyik főbejáratától. A bemutatóteremként és műhelyként funkcionáló boltban az Mlamp az „újrahasznosított” porcelánokból és régiségekből, valamint a jelenkor mindennapos darabjaiból (háztartási keksz, tejfölös vödör, stb.) készült lámpáit értékesíteni, valamint a betérők a műhely lámpajavítási szolgáltatását is igénybe vehetik. A boltban az egyedi tervezésű lámpákon kívül válogatott régiségek és lámpa kiegészítők is kaphatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr422791064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása