2011.06.22. | pumpa | 4 komment | építészet élettér

Házak közé szorult iroda Moszkvából

Az АRCH Moscow elnevezésű, építészeti biennálé alkalmával mutatták be a meglepő megoldásokra éhes, moszkvai közönségnek a Parasite Office névre hallgató projektet. A lakóházak közé szorult űrhajó valójában irodaház, amellyel a városi terek újszerű kihasználási lehetőségeit mutatta be a tervező za bor architects stúdió...

A tervezők szerint bárhol a világon könnyen installálható hasonló épület, ahol a szűk utcákban tűzfalak nézik egymást, nagyjából funkciótlanul. (Ebből azért nálunk is akad.) A za bor egyébként az első megvalósult, három szinten, mintegy 230 négyzetméteres irodagumót saját magának építette, bemutatóteremnek ideális lesz...

Via: Freshome

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr153003630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trójai 2011.06.22. 15:19:05

Ez marha jó, csak koppintják a japánok "envelop buliding" terveit. (Amit szintén a designpumán láttam ám!!!) Vagy valami ilyesmi blogon.

Persze lehet a japók is koppinották már valahonnan.

Első gondolat: Jó masszívnak tűnik (ironikusan értve)

második gondolat: Jó vastagak a falai (ironikusan értve

harmadik gondolat: marha jó lehet az ilyet felfűteni télen, csak nem valami meleg éghajlaton van? Nem, Oroszországban!!!

Negyedik gondolat: Az ott dolgozóknak vagy a segge fagy be, vagy csillióbillió lesz a fűtésszámla.

Nagyon költséges lett volna egy normális szigetelést rábaszni?

Oké hogy ne zöldüljünk folyton, nem kell mindenhol újrahasznosított telefonkönyvből és óvszerből építkezni, fűvel és szélerőművel a tetején, de a környezettudatossághoz valami olyasmi is hozzátartozna, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legsilányabb anyagokból felhúzott épületek tetejének négyzetméterén (!!) télen ne szökjön ki a havi fizetésem többszöröse percenként(!!!) hő formájában.

Teret alkotunk · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2011.07.05. 22:58:00

Vajon a telket meg kellett venniük hozzá? Ha nem, akkor bérlik?

Fatu 2011.07.15. 14:38:59

és a ház terheit a szomszédos épületek viselik?
ez érdekes, én biztos nem engedném.
amúgy tetszik az épület

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása