2011.11.17. | pumpa | Szólj hozzá! | art

Olimpiai kurzusművészet és ellenmozgalma Londonból

November 4-én mutatták be hivatalosan a 2012-es, londoni olimpia és paralimpia hivatalos posztereit. A stílszerűen 12 alkotást 12 élvonalbeli brit művésztől rendelték meg, kik között olyan nevek fordulnak elő, mint Tracey Emin, vagy Martin Creed. A képek fogadtatása erősen vegyesnek mondható, ami elsősorban a 12 teljesen eltérő stílusnak tudható be. A végeredmény művészi kontextusban megosztónak, vagy bátornak is elmegy, ami azért inkább erény, mint az alkotmány-illusztrációk hatásmechanizmusa, amely percek alatt az ellenkező oldalra állította a társadalom zömét. A kritikák is elsősorban azt vetették az alkotók szemére, hogy sokkal inkább a művészetet kedvelők, mint a nagyközönség ízlésének kedveztek.

     

 

A kis képekre kattintva nagyobb változatban is megtekinthetőek, sőt, meg is lehet őket rendelni, egyenként 7 fontos, azaz nagyjából 2600 forintos áron. A legerősebb fikakórus természetesen a művészvilágból érkezett, honnan máshonnan.  A következőkben Sarah Hyndman grafikus ellenalkotásai következnek, melyek biztosan nem lennének jobbak a hivatalos posztereknél, de mindenképpen viccesebbek és a pátosz sem loccsan le a falról.

Via: Dezeen

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr83389936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása