2007.09.17. | pumpa | Szólj hozzá! |

Elodie Blanchard

1976-ban született a franciaországbeli Grenoble-ban. A párzsi Beaux Arts de Paris-ban divatot és szobrászatot tanult. 1999-ben elnyerte a Festival International des Arts de la Mode közönségdíját. Kiegészítőket tervezett a squar-efcb projekt keretein belül, majd 2000-től ösztöndíjjal a kaliforniai Institute of the Arts falai között tanult tovább. Itt zenészekkel dolgozott a Noisy Clothes performansz megalkotásán. 2001-ben New Yorkba ment, ahol varrógépet félretéve gumigyűrűkkel kezdett dolgozni. Ruhák mellett különböző kiegészítőket tervezett elastiCo név alatt. Blanchard maradva a márkanévnél egy sor design-terméket, kiegészítőt tervez és forgalmaz, emellett építészeti projektekhez készít textilíákat, performanszokat szervez és különleges események dekorációját tervezi.

Díjak és elismerések:
2000
Noisy clothes founded by Calarts inter-school Fund, Student affairs, Student Council, school of music and the Calarts international student office.
Who’s next
Grant for exchange program , Beaux Arts/Calarts
Aide au projet, Beaux Arts
Prix la redoute ( pages jeunes createurs)
1999
Prix du public, festival international des arts de la mode de Hyeres
Pret d’honneur aux jeunes, foundation de France

 

Linkek a Design Pumpán: Fuck Google 2007?

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr9130219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása