2008.04.02. | pumpa | Szólj hozzá! | design

Ég a plafon...



Az Egyesült Államokban (hol másutt) működő Sky Factory társaság termékeinek segítségével egy földszinti, udvarra néző lakásban is megteremthetjük a kertvárosi idill napsütötte körülményeit. Az üvegtetőt imitáló, egészen szépen megvalósított  álmennyezeteben a napfény színhőmérsékletét reprodukáló LED-ek világítják meg a szerkezetbe ágyazott fotót, amely felületes szemlélőnek közel realisztikus hatást nyújt. Hátránya, hogy a kép nem változik, egy felhős ég, vagy egy virágzó cseresznyefa pedig ritkán mutat évekig teljesen staikus állapotot.


Ennek ellenére kiegészítő világításnak, vagy dekorációs eszköznek hatásos. A technológia megrendelői között elsősorban egészségügyi intézmények vannak, ahol a betegek számára próbálnak humánusabb, kevésbé gépies környezetet termeteni a gyógyuláshoz. Emellett a cég kimondottan családi otthonokhoz is tervez mennyezet, illetve ablak megoldásokat, de - vélhetően az ára miatt - ez nem terjed túl gyorsan... A Sky Factory kínálatában kizárólag az égbolt különböző változataiból válogathatunk, de a technológia, mint belsőépítészeti eszköz egy kreatív csapat kezében izgalmas eredményekhez vezethet.



Cég: Sky Factory

Via: Behind The Courtains

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr14407830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása