2008.07.24. | pumpa | 3 komment | design

Jensen Interceptor S - Talán a legszebb autó...

A gyakorlatilag egyforma, egymástól megkülönböztethetetlen autók korában szinte leugrik a monitorról a Jensen Interceptor 70-es években csiszolódott formaterve. A Jensen visszafogott, okosan elegáns formavilága egy szerény, de mindenképpen high society legenda. Hajtás után...

Bár a márka, sőt már a gyár sem dolgozik, van némi esély arra, hogy a nagyon gyorsan jelentkező tehetősök hozzájussanak egy minden elemében felújított géphez. (A júliusi Wallpaper-ben dupla oldalas, azonnali függést okozó fotó jelent meg az autóról, így az esély percről percre csökken...) Az angol V Eight autómanufaktúra, amely több évtizeden át a Jensen gépek szervizelését és restaurálását végezte, néhány hónappal ezelőtt bejelentette, hogy piacra dob 50 darab, minden elemében felújított autót Jensen Interceptor S néven.

Természetesen nem az öreg járgányok eredeti állpotát állítják vissza: a Chrysler motor helyett a Chevy Corvette LS2 V8-as arőforrását építik az orrba, amely 430 lóerőt képes leadni. A külsőre szinte észrevehetetlen módosítások egyben a modern technikának megfelelő biztonsági és kényelmi felszereltséget is tartalmazzák.

Az ár ehhez képest még csak igazán drágának sem mondható: egy, az utolsó csavarig szétszedett, korróziómentesített, majd kézi munkával újra összerakott autó 75 ezer fontért szinte ajándék.

Ha nekem egyszer lenne egy ilyenem, a nappaliban altatnám, együtt reggelizne a családdal, nőket hozatnék neki és lesném minden kívánságát...

A Jensen legenda történelméről kimerítő és szakértő cikket olvashattok az Autótörténelem blog oldalán. A fotókat az AutoBlog oldaláról kötöttem el, a felújított autókról, illetve a restaurált és eladósorba került egyéb Jensen darabokról első kézből a Cropredy Bridge oldalán találhattok infót.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr48583070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2008.07.24. 14:23:56

Hátigen, az az együtt reggelizés nem is olyan nagy hülyeség...
De azért egy restaurált példány inkább kéne... :)

Kúrcsány Ferenc 2008.07.25. 19:55:19

Az eleje Lambo Espada, a hátulja meg gagyi.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása