2008.10.20. | pumpa | 1 komment | interior

Rokkantszéket mindenkinek! + beteg étterem pályázat


Tólószékben teázni egy forró szingapúri délutánon, vagy kórházi paravánok árnyékában szürcsölni az infúziós tasakból lecsöpögő vérvörös koktélt a műtőben elfogyasztott ebéd után...  Fincsi mi? Hajtás után kifejtős rész képekkel, és a pumpa első nagyravágyó design pályázata!

Szingapúrban, a felkapott Clarke Quay éttermei között nyílt 2007-ben a kérdéses egység, a 'The Clinic', amely egyike a világ legérdekesebb és legvisszataszítóbb tematikus szórakozóhelyeinek. Hogy a holland Concrete Architects, a több mint 15 ezer négyzetméteres gasztrokomplexumot tervező iroda alkotói bátrak, vagy maguk is kezelésre szorulnak, azon lehet vitatkozni, de a megvalósítás profi, az biztos.

Olyannyira, hogy a honlapra csak 21 éven felüliek léphetnek be legálisan. Tény, hogy az életérzést, vagy inkább halálközeli élményt sugárzó oldal addiktív, ízlésesen kevés tartalom van rajta, azonban kellően erős. Valójában a zuglói Sógorok Sörözőnek kellene hasonló site, de ott a tematikát a dolgos hétköznapok szolgáltatják, azt meg nem kell eladni.

Asztalt foglalni a betegfelvételen lehet, a különböző gyógyszerekről elnevezett, többnyire tabletta alakú szobák két szinten helyezkednek el. Alul található a bár, a dance club és a merchandise bolt, ahol az addikció pénzre váltható. A dekoráció Damien Hirst szellemében készült, fecskendők, ampullák, infúziós tasakok és persze kórházi fehér mindenütt. A vendégeket tólószékek és kórházi ágyak viszonylagos kényelme és döbbenete várja.

Az emeleten az étterem található, ahol vesetálból étkezhetnek és kémcsövekből ihatnak a vendégek, természetesen a menüsort is hasonló szellemiségben állították össze, nem hiszem, hogy Michelin-csillagra hajtanak vele. A kórház-étterem remek hangulatát egy egész falra való halotthűtő fiók, valamint egy barátságos boncasztal koronázza meg, melyek szépen csillognak a műtőslámpák bensőséges fényében.

A magyar kórházakból közelmúltban szétlopkodott berendezésekből és kiegészítőkből persze egy egész étteremláncot fel lehetne szerelni, de ez már nem újdonság. Kíváncsiak vagyunk, szerintetek milyen lenne az a tematikus bár, étterem, szórakozóhely, ami elegendően elmebeteg, vagy egyszerűen elég ötletes, friss ahhoz, hogy Budapestről indulva a nemzetközi sajtóban is visszhangot verjen! Az ötleteket egy szóban, vagy akár kifejtve is elküldhetitek a designpumpa@vipmail.hu címre. A legjobbakat szakavatott designerek és lakberendezők látványrajzaival mutatjuk be, és workshop jelleggel, a közösség erejével fejlesztenénk tovább. A kiforrott, minden elemében megtervezett végeredményt pedig a 2009-es Budapest Design 7 keretében, vagy kapcsolódó rendezvényként installáljuk!

Étterem: The Clinic

Via: designboomSurface

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr66722321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grmindenyssa 2008.10.20. 14:46:07

Szerintem király! Ha arra járok, nem mulasztom el meglátogatni.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása