2009.02.24. | pumpa | 5 komment | reklám

Négy méterrel az autók alatt - zseniális NASCAR trailer

Valójában 4,27 méterrel, azaz tizennégy lábbal az üvegpadló alatt helyezték el a kamerát, amely a speciális effektekkel turbózott film élő elemeit rögzítette. A látványos trailer a Fox Sport számára készült a NASCAR 2009-es szériájának beharangozására. Videó és részletek hajtás után...

Mark Simmons, a Fox Sports Design kreatív igazgatója a speciális effeketeken dolgozó, madridi La huella FX cég szakembereivel közösen hozta létre a filmet, melynek "élő" elemeit Los Angelesben forgatták. Az ötletet eredetileg a Fox Sport csatorna ID-je lett volna, de ott nem működött jól, később az egyetemi (amerikai)focibajnokság trailerének készült, végül az idő szűke miatt áthangszerelték a később kezdődő NASCAR promójához. Nem döntöttek rosszul, bár az előbbi is érdekes lehetett volna.

Simmons szerint az egyik legbonyolultabb forgatás volt, amin valaha részt vett. A viszonylag kis alapterületű, 14 láb magasan rögzített öveglapon vettek fel mindent, ahol a szereplők biztonságos mozgatása komoly logisztikai problémát jelentett.

A specdiális effekteket szállító La huella cspatát Jérôme Debève irányította. Bár a videó minősége miatt ez nem látszik jól, a spanyolok rendkívül részletgazdag vizuális világot építettek fel.

Via: ianclaridge, Fox Sports Design

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr99962848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keddves 2009.02.24. 14:22:09

Milyen forgatás? Ez full fotosop. Ember így nem mozog, mint ebben a videóban.
Egyébként látványos.

robiroboter · http://impanim.tumblr.com/ 2009.02.24. 15:03:38

Másodlagos felhasználás a spot, elsőre a madridi metrót zenésítették meg:

www.youtube.com/watch?v=4co_oV0BoPc

Dirty 2009.02.24. 15:43:22

@monoblade: bölcs ember, csináljál már fotosoppal filmet... Egyébként ott a fotó az üveglapon mászkáló figurákl forgatásról, tehátarról a részéről, amit tényleg forgattak.

Oscee 2009.02.24. 15:47:54

Látványosnak látványos, de én inkább nézem őket felülről, onnan több látszik.
Amúgy meg iszonyú írreális mert 1. csúszna mint az állat 2. bekoszolódna 10 kör alatt. De promónak kellemes.
Mondjuk szerintem leginkább a Digger Cam-et reklámozzák vele, nagyon hypeolja mostanában a FOX.

eldiablomismo 2009.03.01. 18:20:37

Még ennyi helyesírási hibát egy cikkben, wazz O.o

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása