2010.02.09. | pumpa | Szólj hozzá! | esemény art kiállítás mome

Meghívó: MOME Media Playground a Műcsarnokban

Hét MOMÉ-s projektből álló kiállítás nyílik február 11-én, csütörtökön este a Műcsarnokban, Media Playground címmel. A kiállítók (Bogyó Virág, Lovas Dávid és Góg Emese, Kiss Bence Ádám és Nagy Ágoston, Harkai Doma, Feles Dániel és Birtalan Áron, Popella Dóra, Papp Szilvia, Ráday Dávid) az egyetemen kiírt médiapályázat nyertesei, akik installációikkal az aktuális médiaművészeti tendenciák feltérképezésére és az új, experimentális médiumok bemutatására tesznek kísérletet. Hajtás után további infók és wekfotók a kiállítás építéséről...

A pályázat egy nemzetközi médiaművészeti eseménysorozat része, amelyben Budapest mellett Amszterdam, Bécs, Szófia és London vesz részt. Az Európa-szerte megrendezett kiállítások, vetítések célja, hogy ösztönözze az új médiumokkal való kísérletezést, az új megnyilvánulási formáknak és a róluk való párbeszédnek teret adjon. A MOME Media Playground a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak 'média-játszótere’, ahol játékos és interaktív installációkkal kerülhetünk mi is közelebb az új média világához.

Megnyitó: 2010. február 11. csütörtök, 18.00
A kiállítást megnyitja: Szirtes János, a MOME vizuális kommunikáció tanszékének vezetője A megnyitót követően: VHS dominó és Bosszant, nem bosszant – performansz Rutkai Bori, Márkos Róbert és Farkas Dávid (dj Bem) előadásában.

+ meglepetés: február 18-án, csütörtökön este 18:00-22:00-ig MOME/BBS audiovizuális reOpening!

A kiállítás résztvevői:

Bogyó Virág projektjében a BBS archívum azon forgatókönyveit dolgozza fel, amelyek soha nem kerültek megvalósításra. Ezeket a dokumentumokat lehetőségként értelmezve film still-eket fotóz, ezzel a múlt egy alternatívájára és a BBS működésének kereteire hívva fel a figyelmet.

Lovas Dávid és Góg Emese munkája az Új média a vitrinben címet kapta. Az alkotók állást foglalnak az aktuális médiumok kérdésében, kiterjesztve az értelmezés keretét a piac és a fogyasztói kultúra világára. Munkájukban a BBS archívum anyagából válogatott filmek a hétköznapok kirakatába kerülnek, ahol a megváltozott érték-hierarchia ironikusan átértelmezi azokat.

Kiss Bence Ádám, Nagy Ágoston és Samu Bence közös pályamunkája egy nem szokványos kezelőfelület, a Space scan, amellyel térbeli mozgásokon keresztül navigálhatunk a különböző vizuális tartalmak között, valós térbeli mozgással befolyásolhatjuk a vetített tartalmakat.
www.binatura.net/stc/spacescan

Harkai Doma interaktív street-art projektje, a Demokrácia egy számítógépes program, mely a kivetített épülethomlokzatokra a látogatók által virtuálisan felfújt graffitiket archiválja és játssza le.
http://www.flickr.com/photos/10333079@N05/show/
http://www.flickr.com/photos/10333079@N05/

Feles Dániel és Birtalan Áron a kiállítótérbe egy érintéssel aktiválható installációval készülnek, amely az Aqua Glitch nevet kapta. A falra kivetített videók hangját, illetve képi megjelenését a  szemlélő a kihelyezett vízzel teli tálban keltett hullámokkal, a sík víztükör megzavarásával tudja módosítani.
http://aquaglitch.tumblr.com/

Ráday Dávid pályamunkája, az Ön:archívum a BBS szellemiségére, s ezen belül Hajas Tibor Öndivatbemutató című filmjére reflektál, kapcsolatot teremtve a mai divat, divatfelfogás és a BBS között. A Műcsarnokban, a „képzelt válogatáson” résztvevő látogatókról készült videók azonnal felkerülnek a bbsarchiv.hu oldalra, így az internet végtelen archívumába is.

Popella Dóra pályamunkája, a Tárgyiasult kivagyiság avagy „Antiszociális kerti törpék, mint korunk lelkületének lenyomata” a látogatók mozgását figyelve és erre reagálva lép működésbe: a kiállítótérben elhelyezett kerti törpék megszólítják, vagy éppen elzavarják a szemlélődőket.

Papp Szilvia Sztárlövölde munkanévre hallgató installációja a televízióval és a pushmedia egyéb fegyvereivel felvértezett üres ikonokat állítja a középpontba. Az installáció játékos módon világít rá az üres sztárkultuszra, s utal arra, hogy rajtunk múlik, kilőjük-e televízió képernyőjét vagy sem.

A kiállítás szervezője a MOME line – design műhely

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kezdeményezésére létrejött MOME line - design műhely feladatának tekinti a design szerepének tudatosítását és népszerűsítését, valamint közvetítő szerepet kíván betölteni a legkülönbözőbb kezdeményezések, üzleti, művészeti vagy társadalmi célú beruházások és az alkotói erőforrások között. Az együttműködés során ötlet- és tervpályázatokat hirdet meg az Egyetem hallgatói számára, vagy épp segítséget nyújt a kapcsolódó Európai Uniós pályázatokon való elinduláshoz. Emellett a MOME line – design műhely sikeres alkotók közreműködésével tervezési feladatokat is vállal animáció, design, építészet, fémművesség, fenntartható fejlődés, formatervezés, fotográfia, grafika, kerámia, textil és média design területeken.
www.momeline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr371741727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása