2010.04.22. | pumpa | 3 komment | design pannon bútor

Magyar betonbútor Milánóban

A Contemporist szerkesztői közöltek összeállítást a magyar IVANKA és Hübler János közös munkájáról, a Hübler asztalról, amely a napokban zajló, milánói design vásáron mutatkozott be. A beton és üveg felhasználásával készült bútor harmadik, nem kevésbé fontos alkotóeleme a Szabad Európa Rádió által adományozott könyvek csoportja.

A jelentős nemzetközi figyelmet kapott SEEYOU síremlék után a Hübler asztal is az emlékművek esztétikáját hordozza. Az Egyesült Államok által működtetett, a kommunizmus ellen küzdő Szabad Európa Rádió könyvei szabadon átrendezhető történelmi kontextust alkotnak az áttört betontalap réseiben. A masszív (nehezen átültethető szójáték a concrete szó kettős jelentésével) történelmi tárgy tartalma így szimbolikus értelmezési teret hoz létre a lejárt szavatosságú politikai eszmék, a modern kor, és a kortárs design területei, és persze a jellemző anyaghasználat, valamint a bútor funkciója között.

Azzal, hogy a kiállítás látogatói kivehetik és olvasgathatják a könyveket, majd tetszőleges helyre és sorrendben pakolhatják őket vissza, a tárgy reflektál a történelmi információk torzulásaira, élővé, olvashatóvá téve a múltat.

Az elméleti háttér mellett, illetve azt nélkülözve is izgalmas, erős design tárgy a Hübler asztal, amely a házi könyvtár elemeivel is kiválóan működik.

Via: Contemporist

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr231942096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k98 2010.04.25. 08:57:34

szerintem könyvek nélkül is jól nézhet ki. Megnéztem más műveit is, király

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása