2010.07.05. | pumpa | Szólj hozzá! | esemény art kiállítás

Dante Konferencia - Szőke Gábor Miklós kiállítása

Július 18-ig látható a Hajós utca 41-ben Szőke Gábor Miklós tárlata, amely bár diplomakiállítás, mégis egy karakteres alkotó, érett munkáival találkozhat a látogató. A Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős szobrász hallgatója Fiatal kora ellenére már most kiemelkedő alkotója a kortárs szobrászati szcénának. Számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült, 2008-ban pedig a Magyar Képzőművészeti Egyetemen az Amadeus Alkotói ösztöndíj nyertese lett. Hajtás után néhány fotó kedvcsinálónak...

Milánóban fél évig tanult ösztöndíjasként az Accademia di belle Arti di Brera-n és 2009-ben bemutatkozott a Famiglia Margini kortárs művészeti galériában. Ugyanitt 2010 februárjában nyílt újabb kiállítása.

Már egyetemi évei alatt több csoportos és egyéni kiállításon is szerepelt. Egyaránt szerveztek neki tárlatokat kortárs magángalériák (Mucius Kortárs Művészeti Galéria, Boulevard & Brezsnyev Galéria, Ferenczi és Tsai Aukciósház és Galéria, stb.), és válogatták be munkáit olyan projektek és intézmények, mint a Trafó Galéria, a Miskolci Művészetek Háza, vagy az ARC kiállítás. Művei több jelentős magángyűjteményben is megtalálhatóak.

Szőke Gábor munkáival, rendhagyó állatszobraival a szélesebb közönség is találkozhatott, performansz jellegű köztéri szoborépítései során, a Nemzeti Vágtán, melynek jelképe lett a művész „Fekete ló” szobra, vagy akár a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A 2010-es milánói Design Héten, az Ivanka Concrete Design felkérésére “betonkeverő” installációjával szerepelt a Salone Satellite-n.

A fotókat Viszlay Márk készítette.

News Portal by Nóri and Tikito: www.noriandtikito.tumblr.com
The Danteism: www.thedantesim.blogspot.com
Tikito Works: www.tikito.com

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr572130398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása