2010.08.24. | pumpa | 8 komment | fotó

Olaf Wipperfurth - tudományos divatfotós

 

Németországban, Düsseldorfban született Olaf Wipperfurth, aki a fotózást sokáig csak az "egyik" fontos elfoglaltságaként tartotta számon. Történelmet és filozófiát tanult az egyetemen,utóbbi tárgyból később doktori címet szerzett, közben több zenekarban játszott, saját zenei projektjeit építgette, és nem mellesleg fotózott is. Ez később meghatározónak biznyult, a '90-es évek vége felé Párizsba költözött, hogy kipróbálja, meg tud-e élni belőle...

Meg. Elsősorban divat, beauty, editorial és reklámfotókat készít, ügyfelei között találjuk az Alfa Romeo, a Cartier, a Kenzo, a Nike, vagy a Garnier neveket, vagy húsz további nagy társaság társaságában...

Via: Fubiz

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr942243255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2010.08.24. 22:33:58

A fotók jók, tényleg tetszenek!
Már csak az érdekel, hogy mitől tudományosak?

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2010.08.24. 22:36:06

Ja, értem, mert doktori címet szerzett a fotós más tudományokból. Azt hittem, a fotókat készíti tudományos alapon, mondjuk figyelembe veszi a fény sajátos fizikai törvényeit, tükröződéseket, stb.

Mindegy, ma is okosodtam. ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.25. 04:52:10

Hát nemtom, egy része nem egy nagy szám, de a legtöbbje üt :)

munkamacskák gazdija 2010.08.25. 07:37:02

Azt hittem, valami kimelkedő munka, de nagyon nem.
A fotózás is egy szakma. Az elsőben még van valami kis profizmus, a többit bárki egy közepes minőségü digitálissal lenyomja, oszt kész.

Régen a sofőr is szakma volt, aztán terjedtek az autók, meg az un. úrvezetők. ma meg mindenkinek van szinte autója is jogsija is. Sokan azt is hiszik, hogy baromi jól vezetnek, aztán odakeveredik valami klubba és kezdheti újratanulni a vezetést. Egy forma 1-es autóval meg az emberek 90 %-a lassan sem tudna körbemenni a pályán.

munkamacskák gazdija 2010.08.25. 07:45:46

Érdekes terület a "fotómüvészet".
Főleg, mióta elterjedt a digitális technika. Kattingat is boldog-boldogtalan. A net tele is van pontosan egyforma, egymásról másolgatott "remekmüvekkel".

Egy kőfaragó megtanul dolgozni az anyaggal, akár gömböt is kifarag belőle, még sem lesz szobrászmüvész.

Aki rácsap egy utcai kockakőre, majd "kiállitja" és lelkesen magyarázza a repedési felületek végtelen lehetőségeit, meg az anyag belső energiáit, oszt elnevezi a "müvet" végtelenségnek, az még csak egy kókler.

Az igazi szobrász uralja az anyagot, gömböt is képes kifaragni, ezért hiteles tőle egy összetört kő is.

munkamacskák gazdija 2010.08.25. 07:48:26

Pár éve egy magazin Majka aktuális barátnőjét kérte fel egy modellsorzat fotózására.
A "müvésznő" nyilatkozta, hogy pár hónapja kapott Majkától egy jó gépet és megtetszett neki a fotózás:)))

Röhej.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.26. 19:20:38

@munkamacskák gazdija: Egyet tudok érteni, bár az én oldalam is 12 egy tucat...
...de legalább nem hiszem magam nagy művésznek, és tudom, hogy hol a helye a dolognak.

fecsa 2010.09.22. 00:29:51

@munkamacskák gazdija: Van némi ellentmondás a két hozzászólásodban:) Az egyikben tökéletesen látod, hogy manapság már mindenki fotós, de a másikban ...
Igen, egy jó fényképezővel meg lehet csinálni ezeket. Bárki meg tudja csinálni. Csak ugye a fotózás nem a gomb megnyomásával kezdődik. Ha végignézted ezeket a fotókat és belelátsz a fotózásba akkor tudod nagyon jól, hogy azért ezek a fotók nem a véletlen szülöttei:)

Anno egy fotós csoportban ismerkedtem a nagy szakikkal és ott több láma elejtette a "ó, persze, mert neki jó gépe van és az ilyet én is tudok" örök mondatokat. Akkor ők szerényen csak annyit mondtak, hogy hajrá, csináld meg. Ezeket a dolgokat észre kell venni. És attól válik valaki jó fotóssá, hogy észreveszi a dolgokat. Az elkészítés már tanulható.
Szerintem:)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása