2010.10.27. | felhasznalo | 1 komment | design interior élettér

Hajtogatott csempék

by felhasznalo - Gyerekszoba

Padlócsempéből újat mutatni már-már művészet - márpedig a design is egyfajta művészeti ág, így aztán duplán az. A bolognai Cersaie kiállításon mutatták be az izraeli designerduó, a Raw Edges által az olasz Mutinának tervezett új kollekciót, a Folded-ot.

A tervezők célja a hajtogatott papír mintáinak megjelenítése volt a merev porcelánfelületen, és ez annyira tökéletesen sikerült is nekik, hogy hirtelen nem is értettem, mit látok a képeken. Az ötletet a tel-avivi lakásokban a hatvanas-hetvenes években oly közkedvelt, ma már akár hagyományosnak is mondható, kerámiából kirakott mintázatok adták. Ezeket idézik az egyszerű hajtásvonalak.

A máz nélküli, homogén porceláncsempék 60*60 cm-es méretben kerülnek majd várhatóan a vásárlók kosaraiba, három mintával - nagy, közepes és kis hajtásokkal.

Forrás: Mutina

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr712399397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teret alkotunk · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2010.10.29. 21:50:51

Ez valami csodás! Egyszerre papírszerű, de mögötte ott a hagyomány...

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása