2011.11.02. | pumpa | Szólj hozzá! | templom építészet élettér

Erős vár: áttetsző templom rozsdás acélból

Összesen 100 esőmarta acéllapból áll Belgiumban, Haspengouw-hoz közel a képeken látható templom. Az áttetsző épület bizonyos szögből szinte láthatatlanul illeszkedik a tájba, a korrózió révén pedig egyre közelebb kerül a természethez. Oldalakat lehetne megtölteni szájbarágós és bonyolult metaforákkal egyaránt, de ezt inkább az olvasó maga... A tíz méter magasra nyújtózó műalkotást a Gijs Van Vaerenbergh, azaz két fiatal, belga építész, Pieterjan Gijs és Arnout Van Vaerenbergh közös munkája nyomán épült fel.

A templom a Z33 gallery által irányított, Z-OUT néven futó program keretében épülhetett fel. A program célja művészettel tölteni meg a közösségi tereket. A képek után szép videó az építkezésről...

Via: beautiful life

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr293347243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása