2012.01.04. | pumpa | 1 komment | design autó jármű koncept

Koncept: De Tomaso Mangusta Legacy

Maxime de Keiser, designer és illusztrátor gyermekkori kedvencét, az 1965. és 1971. között mindössze 401 példányban gyártott De Tomaso Mangusta utcai versenyautót álmodta újra - egyelőre virtuális keretek között. A stílusgyakorlat célja bepótolni egy negyven éves fejlesztői cigiszünetet, vagyis kitökölni, hogyan nézne ki ma ez az autó, ha akkor tovább reszelnek rajta...

A tervező az eredeti forma iránti alázattal dolgozott a terven, filozofikus kísérőszövege nem mentes a rajongástól sem. Mint írja, (inkább tartalom szerint idézve), az új alaknak az őshöz hasonlóan látványosnak, lenyűgözőnek kell lennie, egy semmitől sem félő, vérszomjas ragadozó képét közvetítve, amely ugyanakkor épp békésen döglik egy vastag ágon.

Az eredeti járgányt Giorgetto Giugiaro vetette papírra: a szörny mindössze 1,1 méteres magasságával, sirályszárny bejárataival, gigantikus szélvédőjével akkoriban súlyosan futurisztikus jelenség lehetett. A tanulmányait épp csak befejező Maxime az eredeti karaktert megtartva gyakorlatilag interpretálta a formát, frissítve a jelen technológiai eredményeivel, valamint alkalmazva a kortárs design trendjeit.

Via: car body design, Gear Patrol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr703518811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ékszíj 2012.01.05. 07:58:43

Nagyon jól néz ki!

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása