2007.12.14. | pumpa | Szólj hozzá! | gyermek pumpa

A legjobb interaktív játszóház...

Az Amszterdamban megrendezett Cinekid 2007 fesztivál egyik installációjaként mutatták be a képeken látható, Funky Forest névre keresztelt interaktív szobát. A Theo Watson és Emily Gobeille nevéhez fűződő digitális játék célja, hogy a gyerekek testükkel, mozgásukkal fákat növesszenek az erdőbe, majd a vízesésből áradó virtuális vizet a fákhoz vezessék, életbentartás végett. A megöntözött fa és egyben az erdő teljes virtuál-ökoszisztémája  virulens növekedésnek indul, rendkívül látványos, folyamatosan változó képet hozva létre.

Hangzatos megállapítás, hogy a kicsik így jobban megértik a természetben zajló folyamatokat és átérzik a tárasadalom felelősségét is, de azért nagyságrendekkel magasabb szintű megoldás, mint a tamagocsik pszichotikus világa.

 

Design: Theo Watson és Emily Gobeille

Forrás: Interactive Architecture

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr33263692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása