2008.07.31. | pumpa | 3 komment | motor

50 éves a Honda Super Cub - jubileumi retro kiadás

Az első Honda Super Cub fél évszázada gördült le a gyártósorról, azóta a világ legnagyobb számban értékesített kismotorja lett. Világszerte több mint 60 millió példányt adtak el, kösszönhetően a könnyű használati, manőverezési tulajdonságainak, az alacsony fenntartási költségnek és kedvező fogyasztási adatoknak. Míg a világ nyugati felén elsősorban szabadidős motorként vásárolták a fiatalok, a keleti oldalán azzá vált, amire elsősorban tervezték: a motoros áruszállítás, illetve a futárszolgálatok, például a posta elnyűhetetlen eszközévé.

A Honda most egy jubileumi sorozattal köszönti dicsőségben megöregedett termékét: a kornak megfelelő technikai felszereltséggel, ugyanakkor jóformán eredeti design-nal dobja piacra a “50th anniversary" logóval ellátott motorokat. A sorozat exluzivitását a színkombinációk is jelzik: a két széria grafitszürke és barna, illetve korallkék és élénkpiros festéssel kerül a kereskedőkhöz. Mindkét modell 2000 dollár körül rendelhető augusztus 1-től, Japánban...

Via: Trends in Japan

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr24594242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sockpuppet (törölt) 2008.07.31. 15:21:48

Nem kukacoskodni akarok, de Cub, nem Club. Wikipédiáról:

"The Honda Cub debuted in 1958, 10 years after the establishment of Honda Motor Co. Ltd. The name 'Cub' was said to be the acronym of Cheap Urban Bike because the development of this model was aimed to provide a kind of cheap urban transportation in busy cities. The name also likely refers to the earlier Piper Cub, an affordable and extremely popular light aircraft from the 1930s possessing many of the same mechanical qualities of the Honda bike (note that improved versions of the Piper Cub were also called Super Cubs, with spacing in between the words)."

pumpa · http://designpumpa.blog.hu 2008.07.31. 15:26:01

Igen, látszik, hogy sosem volt motorom...:) Köszi és bocs a Hondának! Javítva!

xszolixxx 2008.08.11. 12:31:37

Szerintem máig is ugyanilyen formában gyártják. Egész ázsia tele van vele. Nekem a Dream nevü variációjához volt szerencsém (99%-ig ugyanez). Ez tényleg egy legendás gép. Elnyőhetetlen, mindent kibiró, szuperül használható, kis dög.
2000$-ér simán vennék egy újjat MO-n.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása