2008.12.04. | pumpa | 3 komment | design

Husque - a (még) megfizethető műkincs

Kizárólag hideg ételeket tálalhatunk benne, nem bírja a mosogatógépet, tisztítani langyos, szappanos vízzel kell, sőt egy kis olivaolajos, puha rongy sem árt neki használat után. Sok vele a macera, de csak így őrizhetjük meg eredeti, 185 dolláros (plusz postaköltség) értékét. Husque tál a makadám dió héjából...

A 2003-ban indult Husque társaságot Marc Harrison designer és Paul Fairweather képzőművész alapította az előbbi által kifejlesztett alapanyag, a "Husque"  fejlesztésére, alkalmazási lehetőségeinek szélesítésére. Az alapanyag a "macadamia nut", avagy a nálunk makadám dióként ismert termés héjának őrleményéből készül. A tervezőpáros célja, hogy a növény fő termelőjének számító Ausztrália számára új nemzeti jelképet, illetve nemzeti szuvenírt hozzanak létre a belőle készült tárgyakkal.

Design: Husque

Shop: Mooncruise

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr18802493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lanina 2008.12.04. 13:37:33

A macadamia nuts es a mosodio messze nem ugyanaz a termes. Elobbit Magyarorszagon siman csak makadám diónak ismerik, megtalalhato az elelmiszerpolcokon torott formaban, a diok, aszalmanyok kozott. A macadam dio termese eheto es finom, igen olajos. Az indonez mosodio termese pedig mergezo, hejan kivul a termest nem is hasznositjak mashogy.
Amugy ezek a talak nagyon szepek, de nem ertem mitol ilyen borsos az aruk. A macadam dio nem olcso itt Ausztraliaban sem, de a hejat csak a drogdilerek hasznaljak meg, az aru felhigitasara, illetve mostanaban mulcskent is lehet kapni. Nem attol lesz valami nemzeti jelkep, hogy szinte minden dizajnboltba teritenek belole...nem hiszem hogy sok turista vesz ilyet...

pumpa · http://designpumpa.blog.hu 2008.12.04. 13:50:42

köszi, félretájékozódtam, javítom:)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása