2009.02.05. | pumpa | 1 komment | tech

Újraéledő analóg fotózás a Polaroid romjain ?

Bár a társaság jó egy éve beszüntette a direktpozitív képrögzítési technikával működő analóg fényképezőgépek és alapanyagok gyártását, néhány elvetemült Polaroid-fanatikus a technológia feltámasztását tűzte ki célul. A beszédes, Impossible b.v. elnevezésű cég a közelmúltban megvásárolta a Polaroid filmgyártó üzemét a hollandiai Enschede-ben. Az iparág legjobb szakértőivel közösen dolgoznak azon, hogy a korábban népszerű, de kissé macerás fényképezési eljárást a kor igényeihez igazítsák, vagyis kijavítsák a hibákat. A hét pontba foglalt feladatlista kipipálásra összesen egy évet adtak maguknak, ezalatt kiderül, életképes üzleti ötlet-e reanimálni az analóg instant fotózást.

 

A Polaroid márkanév helyett új brandet kell építeni, mert a társaság a digitális gépek és az ezekbe integrált printerek terén keresi a továbblépés lehetőségét. Az Egyesült Államokban, Mexikóban és Hollandiában működő üzemeit sorban zárja be, hiszen a meglévő gépekhez sem tud gazdaságosan filmet gyártani. Az Impossible b.v. ezért nem is egyszerűen a filmgyártás kisszériás folytatását, hanem egy új termék kidolgozását tűzte ki célul.

Az 1937-ben alapított Plaroid 1948-ban mutatta be az első instant kamerát, melynek nészerűsége 1991-ben érte el a csúcsot. Ekkor az eladott gépek és filmek mintegy 3 milliárd dolláros forgalmat jelentettek, ami a digitális technika villámgyors hódításának köszönhetően hamarosan meredeken zuhani kezdett. A Polaroid nagyon lekéste a csatlakozást, így az üzletágat 2001-ben elérte a csőd. A jogokat négy évvel később vásárolta meg a Petters Group Worldwide, amely a megmaradt raktárkészletek kiárusításával, valamint a jogok erős kínálgatásával foglalkozik. A megmaradt dobozokból 2009 során fogy ki az alapanyag, így a Polariodra fotózók rövidesen a garázsba csomagolhatják a kamerákat, hacsak az Impossible nem jár sikerrel...

További infó: Impossible Project

Via: Square

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr99924056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huta9020 2009.02.12. 11:08:19

A digitális fényképezőgépek megjelenésével nem szűnt meg az az igény, hogy helyben, azonnal képet csináljunk. Erre a digitális gépek is képtelenek.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása