2009.03.05. | pumpa | 6 komment | beteg

Hogyan bizonyítsunk egy elképzelt aktust?

Björn Franke designer meglepő és különleges design-készletet mutat be a jövő hónapban esedékes milánói expón: a kilenc darabból álló kit olyan eszközöket és kiegészítőket tartalmaz, melyek alkalmasak arra, hogy egy meg nem történt szexuális aktus nyomait magunkra illeszthessük velük.

A szőnyeg álatal bőrre égetett sebek, karmolások, és harapások "előidézésére" alkalmas szerszámok mellett a doboz hajat, rúzst és parfümmintákat is tartalmaz, a teljes élethűség kedvéért. Hogy minden miért? A szociológiával és pszichológiával is elmélyülten foglalkozó tervező szerint ezek a nyomok alkalmasak arra, hogy féltékennyé tegyük partnerünket, avagy megmérhetjük velük kapcsolatunk szakítószilárdságát.

Björn Franke olyan történetekből merített ihletet, melyekben a szereplők úgy akarták megerősíteni széthulló kapcsolatukat, hogy féltékennyé tették partnerüket. A különféle eszközöknek a film- és irodalomtörténet számos előképét ismeri, de a tárgykultúra nyelvére fordítva, pofás dobozba rendezve még nem találkoztunk hasonlóval. A készlet persze inkább humán antropológiai szemléltető eszköz, semmint sorozatgyártásra alkalmas üzleti projekt, de ki tudja? Nyilván másra is jó, ha már bizonyításról beszélünk, de az ronda dolog.

A 2006-ban elkészült kollekciót elsőként a Love Design elnevezésű kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők Milánóban, de aki nem bírja addig, az a párizsi Exquise Design galériában felfedezheti.

Design: Björn Franke

Fotó: Jonas Unge

Via:DeZeen

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr31980618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2009.03.05. 09:47:53

Milyen az az Élethelyzet ahol ez jol jön?

SupaCow · http://magnezia.blog.hu 2009.03.05. 11:55:09

ok megvan nem olvastam végig. Sry

betépett felhasználó 2009.03.06. 08:56:46

Gumino, mudugasimitalokeszlet.
SZEP UJ VILAG!

Charlie Brown 2009.03.06. 21:22:18

A nyakkiszívó pumpa a legjobb benne.

szabot2 · http://upside.blog.hu/ 2009.03.08. 09:55:10

Azért a térd dörzsölős elég durva.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása