2009.03.12. | pumpa | 4 komment | design

Jegyzetfüzet fehér vonalakkal

A Whitelines koncepció lényege, hogy a hagyományosan vonalazott füzetekkel ellentétben fehér vonalakat használnak világosszürke alapon. A vonalak így finomabb kontrasztot adnak, lehetővé téve a tisztább, áttekinthetőbb jegyzetelést, vagy rajzolást. Míg a megoldás az átlagfelhasználók számára csupán esztétikai előnyöket tartogat, a diszlexiával, vagy koncentráció zavarokkal küszködők számára bizonyítottan hatékony segítség lehet.

A remekül eltalált design és a koncepció egyaránt Olof Hansson designer munkája, aki a több formátumban kitalált füzetekkel 2008-ban a stockholmi, "az év feltalálója" díjat is elnyerte. Sajnos a Whitelines egyelőre csak a világ boldogabbik felén, tőlünk nyugatabbra kapható...

További infó: www.whitelines.se/en

Via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr63985116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betépett felhasználó 2009.03.12. 10:32:58

Ha ezzel el lehet nyerni az ev feltalaloja dijat, akkor en elvinnem a szazad palmajat a kov. megvalusultofelben levo 5letemmel:
kellekek: normal fuzet, feher alapon, sotet csikok. (dixlexiasok szamara eddig nem ajanlott)
BT-inverzalo szemuveg, $esbbeknek, kontaktlencse, mely a fenti fuzet feher lapjat szurkiti, x ertek folotti sotet vonalait feheriti.
Kek tinta szinet nem bantja.
na? ... ugye?

Luxa · http://blog.luxa.hu 2009.03.12. 11:52:44

Ez tényleg jól néz ki, az itteni egyetemi papírboltban például lehet kapni, kb. kétszer olyan drága, mint a sima füzet. Szerintem veszek is egyet a következő negyedévre. :)

J. McClane 2009.03.12. 14:53:58

Ez nem semmi... komoly munka áll a termék mögött...

IamTwo 2022.05.31. 17:37:35

Lehet hogy így leírva, hülyeségnek tűnik, de tényleg szemkímélőbb. Én sem hittem volna, de tényleg.
Az elmúlt 10+ év alatt annyit fejlődött, hogy a lapok sarkába egy-egy igazító négyzet került, a hozzávaló applikációval fotózva az oldalt az app leszedi a csíkokat, a szürke hátteret és egy hófehér lapon jegyzetelt szöveg(kép) lesz belőle.
Jegyzeteléskor vannak halvány segédvonalak, szürkeszemkímélő háttér (nem véletlen hogy a könyvlapok sem hófehérek) és digitális formában már se csík, se háttér csak letisztult jegyzetek.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása