2009.04.17. | pumpa | 1 komment | kiállítás

Hétköznapi képek – Laár Balázs kiállítása

Erőlködés helyett magabiztos nyugalom - Hétköznapi képek címmel április 23-án nyílik meg Laár Balázs kiállítása az Artitude Galériában. A művész túlbonyolított és túlhajszolt életünkben keresi a boldogság észrevétlen pillanatait. Figyelme olyan helyzetekre irányul, amelyek szerethetők, és a boldogság lényegét hordozzák a maguk tiszta, esetlen módján. Részletek hajtás után.

Festményei szavakkal jól megfogalmazható üzenet helyett érzéseket és pozitív látásmódot közvetítenek felénk. Nem magyaráznak, nem győzködnek. Egyszerűen elmondják, hogy mi az ami körülvesz minket és, hogy a dolgok egyszerűbbek és tisztábbak semmint gondolnánk.

Laár Balázs merészen egy klasszikusan szemlélődő festészeti műfajt választ a tanítás eszközéül. A csendélet habár jelen van a kortárs művészetben szerepe jelentősen átértékelődött. A művészek meghökkentő témákkal, újszerű technikai megoldásokkal próbálják az elhasznált műfajt felfrissíteni. Laár Balázs nem erőlködik, nem trükköz, mégis a munkák a maguk természetességével elindítanak minket egy úton.

Festményein a határvonalak, az erőszakos kontúrok feloldódnak. A tárgyak harmóniában egy nagyobb egységet építenek. A finom fényjátékok, a színrétegek egymásba épülése összetett, szemet gyönyörködtető felületeket formál.

Nyitófogadás: 2009. április 23., csütörtök 17 és 21 óra között

Kiállítás zárása: 2009. május 24.

A megnyitó támogatója: Bodri Pincészet

Háttérinformáció:

www.artitude.hu 

http://www.artitude.hu/index.php?action=gallery&artist_id=244

www.bodribor.hu 

További információ:

Rung András

Tel.: 06 30 3975008

Email: runga@artitude.hu 

Webcím: www.artitude.hu 

Cím: Budapest. Andrássy út. 32. II.em. 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr891070316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdély dániel · http://www.spidron.hu 2009.04.19. 07:28:04

már weben is szépek a képek, remélem, eljutok a megnyitóra! Gratulálok

Dani

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása