2010.02.25. | pumpa | 5 komment | interior

Anarcho-eklektikus lakásétterem Párizsból

Új trend van kibontakozóban a párizsi éttermek és bárok világában, melynek emblematikus képviselője a Derriere étterem, amely beszédes nevével helyezi el magát a harmadik kerület szórakozóhelyei között. Stílusát tekintve és földrajzilag egyaránt. A név jelentése "mögött", ami arra utal, hogy közvetlenül a 404 étterem és az Andy Wahloo cocktail bár mögött áll. A magas színvonalú, gourmet konyha fogásait a vendégek egy hagyományos, párizsi lakás bennsőséges környezetében fogyaszthatják. A patina azért közelebb áll a leusztuláshoz, a hagyományos lakásbelső pedig egy anarcho-eklektikus szobaszínház díszleteihez. Ki kell próbálni...

A kiürített, budapesti bérházak udvarain tenyésző romkocsmák jutnak elsőként eszembe, bár a tökéletességre törekvő éttermek ellenpólusa itt is igényes, tiszta és alaposan átgondolt. Az egymásra halmozott tárgyak, kiegészítők között kevés logikai kapcsolat van, mégsem guberált, lomizott a berendezés, inkább egy régiségbolt kirakatát idézi. A családi ebéd hangulatáról a francia barokk korát idéző ház zömében eredeti berendezése, nyílászárói, egyebei biztosítják. Mindezt a konyha komplettírozza, amely a francia konyha családi asztalokon is népszerű klasszikusait készíti.

A korabeli városi legendák, a rejtett párizsi szobák világa is felbukkan, hiszen a dohányzószobába egy ruhásszekrénybe lépve közlekedhetünk át.

Az étlap és egyék kiegészítők tervezését az Ich&Kar társaságra bízták, amely nem mellesleg a londoni Momo arculatáért is felelős.

Az étterem minden hétköznap 12-től fél háromig várja az ebédelni, este nyolc és éjfél között a vacsorázni vágyókat.

Fotó: Andrea Ferrari
Styling and production: Studio Pepe

Via: Yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr71789118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása