2010.04.15. | siklósitamás | 4 komment | tech motor design autó bringa

Megkésve bár, de... - Pannonia Bol d'Or

Végre elkészült és bemutatásra került az új Pannonia, 35 éve az első! A motor Kurucz György és Reisz János 1956-os 24 órás verseny győzelmének 55. évfordulójára készült (ami jövőre lesz, ekkor kerül a gép piacra). A motor fejlesztésében részt vett a Moro Racing, Talmácsi Gábor versenycsapata, a teszteken világbajnokunk is aktívan közreműködött.

A motor formatervét Siklósi Tamás készítette, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős hallgatója. Külső megjelenését az '56-os versenymotor ihlette, azonban teljesen újraértelmezve formai jegyeit, a mai igényeknek megfelelően készült. A motor ötvözi az utcai és a versenymotorok jellemzőit, stílusában pedig a retro cafe racer-ekhez áll a legközelebb, a jobb használhatóság miatt azonban magasabb felépítésű azoknál. Ezzel a karakterrel jelenleg egyedülálló kategóriát képvisel.

A felépítmény egy könnyű, jól kezelhető, ám igen agresszív motorozást is lehetővé tevő konstrukció, ezt a keskeny tank és az üléspozíció is tovább erősíti. A motor maga, egyfajta tiszteletadás az '56-os verseny győzteseinek, illetve a Pannonia gyár egykori dolgozóinak, és természetesen a motoroknak, továbbá a márka rajongóinak.

Mint tudjuk, minden kezdet nehéz, de a Pannonia csapata bízik a rajongók támogatásában, és tovább dolgoznak, hogy még több modellt készíthessenek e márkanév alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr181904092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NoBody 2010.04.16. 10:30:41

gyönyörű... le a kalappal...

kapujanincs (törölt) 2010.04.16. 17:51:03

ez vicc, ugye? mi ez a hátsó felfüggesztés? meg a burkolatlan meghajtókerék? a műszerek miért vízszintesek? mi az a lyuk a tankban? (tudom, hogy mi az, de nem akarom elhinni)

"egyedülálló kategória." az biztos.

Kopi3.14 2010.04.17. 18:00:32

Kicsit vakarom a fejem, miben merült ki az ihlet a néven túl.
Lehet, hogy önmagában jó, de ezt így nem értékelem annak, ami. Formára meg nekem valami retro supermoto kinézetü, nem café racer.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása