A Vendég & Hotel szaklap a nagysikerű Étlapversenyt követően idén Étterem- és ÉtlapDesign Versenyt hirdet Étterem – A Vendég szemével címmel. A versenyre hat kategóriában nevezhetnek az éttermek, szállodák, sörözők, és kávézók. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermek és szórakozóhelyek arculatának és megjelenésének fontosságára. Értékes (és finom) díjak, részletek hajtás után...
Az első benyomás ugyanis az étterembe lépve éri a vendéget, még mielőtt bármit rendelt volna. A design utal a hely szellemiségére és az ételek minőségére; minden, ami a vendég szeme elé vagy keze ügyébe kerül, befolyásolja döntését abban, hogy visszatér-e hozzánk máskor is.
A verseny hat kategóriája magába foglalja azokat a fontos arculati elemeket, amelyek összességéből alkotja meg vendégünk a véleményét. Így lehet nevezni étlappal, itallappal, étterem portál és vendégtér designnal, weblappal, vagy egyedi kiegészítőkkel (saját szalvéta, cukor, pohár, stb.)
Kategóriák:
- Étlap design
- Itallap design
- Étterem vendégtér design
- Étterem portál design (az étterem külső, utcafronti/homlokzati kialakítása)
- Étterem weblap design
- Saját éttermi kiegészítők (szalvéta, pohár, ültető kártya, stb.)
Nevezési határidő: 2010. május 14. (péntek)
A zsűri tagjai:
Gerendy Jenő - Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar, egyetemi adjunktus, tervezőgrafikus
Hervé-Lóránth Ervin - belsőépítész
Vágó Ágnes – Vendég&Hotel főszerkesztő
Szigeti Péter – Kreatív Magazin tartalomfejlesztési igazgató
Milassin Levente - DesignPumpa blog szerkesztője
Fődíj:
A Red Bull felajánlásával két személyes vacsora a salzburgi Hangar-7-ben található Ikarus étteremben szállással, reggelivel, valamint személyes találkozóval Roland Trettl Michelin csillagos sztárséffel a konyhán 2010 ősz-tél folyamán.
További díjak:
Két személyre szóló vacsora a Michelin csillagos Costes Étterembe.
Elbírálási szempontok:
- A nevezett alkotás eredetisége, kreativitása, a tervező egyedi ötletei.
- A nevezett étlap, itallap, weblap és egyéb kiegészítő esztétikai és funkcionális minősége és ezek összhangja.
· Az étlap, itallap, weblap mennyire személyes, az adott hely légkörére jellemző.
· Az étlap, itallap, weblap belső tartalma (a konyha specialitásainak bemutatása; különleges fogások, vegetáriánus ajánlatok, gyerekmenük) és annak kivitelezése (olvashatóság, képek, szöveg elrendezése, tördelés).
· A kivitelezés minősége.
· A belső tér strukturális elrendezése a vendégtér funkciói alapján.
· A térstruktúra designjának összhangja a dekorációval, kiegészítő designnal. (székek, asztalok, vázák, stb.)
· A felhasznált anyagok közvetítik-e a kívánt stílusirányzatot; a konkrét stílus összképe.
Bővebb információ (link): www.vendeg.hu/avendegszemevel.php
Kapcsolat:
Milassin Mariann
+36 1 430-4533