2010.05.28. | pumpa | 11 komment | iroda interior élettér

Organikus irodadesign Budapesten

Az amerikai tőzsdén jegyzett Albemarle Corporation Budapesten nyitotta meg globális szolgáltató központját: a hazánkban letelepedő vegyipari multi a következő másfél év alatt közel 120 magasan képzett szakembert kíván alkalmazni. Az irodai feltételek már adottak,  ráadásul nem is akármilyen módon. A budapesti központ a nemzetközi trendekhez illeszkedő, ergonomikus és valóban vilgászínvonalú munkahelynek ígérkezik. (Fotók: Bujnovszky Tamás)

A cég a Dózsa György- és Váci út sarkán elhelyezkedő Capital Square irodaház épületének hatodik emeletén alakította ki új székhelyét. Az irodaház a németországi HOCHTIEF Projektentwicklung leányvállalatának, a HOCHTIEF Development Hungary Kft-nek első magyarországi projektje a Finta Stúdió tervezésében, amit a Construction and Investment Journal 2009 legjobb Irodafejlesztéseként tüntetett ki.

Az irodahelység kiválasztását, berendezését és a teljes projekt sikeres megvalósulását az Albemarle magyarországi megbízottja B. Nagy Ferenc, a Stay In Hungary ingatlan befektetési tanácsadó cég vezetője irányította, aki a willbedesign fiatal enteriőr designer csapatával: Gáti Annával, Szegő Gáborral és Gyarmati Ágostonnal minimalista, könnyed, de mégis energikusan motiváló és természetes harmóniákat működtető teret hozott létre a hazai munkatársak számára.

Az iroda tereiben tradíció és innovativitás keveredik. A letisztult környezet egyszerre modern és természetközeli munkatér, ahol a kívánt atmoszférát a nemzetközi trendekkel harmonizáló designbútorok és kiegészítők hozzák létre. A Vitrától, negyvenes évekbeli Ray és Charles Eames székek kerülnek kellemes kettősségeket mozgató összhangba a George Nelson faliórákkal vagy Enzo Mari formatervezett memo táblájával. A falakon nyugtató hatású meleg színek, természetes alapanyagú tapéták és dió furnér fut körül. Az enteriőr színei az Albemarle környezettudatosság iránti elkötelezettségét hangsúlyozzák.

Az Albemarle stratégiájának középpontjában a munkatársak állnak, így a munkahelyi ergonómia a kortársi irodai elvárások szellemében otthonos, barátságos környezetet teremt, ami kreativitásra, csapatmunkára- és teljesítményre ösztönöz. A két ütemben, összesen 120 szakképzett munkatársat alkalmazni kívánó Albemarle magyarországi irodája ugyanakkor lehetőséget ad a kikapcsolódásra, pihenésre és a játékra is.

A Játékzónában a Google- és Red bull irodák családias közösségi tereihez hasonlóan csocsóasztal, kényelmes kanapék és a környék antikváriumainak legkiemelkedőbb irodalmi- és tudományos munkái várják a dolgozókat. A hatalmas, panorámás teraszon pedig a laza munkahelyi beszélgetések mellett könnyedén megfér egy-egy vacsorával egybekötött zenés rendezvény is.

A belsőépítészeti koncepció elsőrendű célja a kollektivizmus és a csapatszellem erősítése. Így a székek támlájának optimális rugalmassága épp olyan lényeges szempontot képvisel, mint a Bouroullec fivérek által tervezett áttetsző alga-fal, amely a zavartalan munkához szükséges térbeli elválasztást, vagy éppen a kreatív interakciót segíti.

A visszafogottan elegáns  Bocci lámpák és a könnyed- és praktikus Moooi asztalok mellett friss alkotói energiákat sugároznak az irodatérbe készült, szofisztikált belső designhoz illeszkedő képzőművészeti alkotások, melyeket fiatal magyar képzőművészek munkáiból válogattak össze. Rigler András szobra és Horváth Dániel festménye az enteriőr hangulatához szervesen illeszkedő, de önmagukban is megálló ikonikus alkotások.

Az Albemarle Corporation lousianai központú vegyipari cég, amelyaz élelmiszeripartól az elektrotechnikáig globális fejlesztője, gyártója- és értékesítője számos komoly terméknek. A 100 országban több mint 3500 dolgozót foglalkoztató cég fenntartható fejlődés melletti elkötelezettségét mutatja, hogy a Corporate Responsibility című nemzetközi magazin, “100 Best Corporate Citizen” tagságába választotta 2010-es szavazásán a cég innováció iránti elhivatottsága- és fenntartható fejlődés iránt elkötelezett üzleti gyakorlata miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr822036078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit Bob · http://anyamnak.blog.hu/ 2010.05.28. 15:33:07

Azért az a baromi hosszú landscape a harmadik képen a parányi asztalokkal még akkor is ijesztő, ha zöldek a székek. Nem annyira a személyes tér kicsisége zavar, jórészt kb. ennyi helyet használok a nagyobb asztalomnál, (monitor, laptop, egér, bill, telefon és töltők nomeg egy asztali lámpa) hanem a szeparálatlanság és az ezzel járó hangzavar.
Az utolsó kép azt sejteti, hogy a Dráva Váci sarok olyan szép és jó hely, hogy nyitott kávézó dukál oda, de irtózatos zaj van a két egyenként is túl forgalmas út kereszteződésében.

Egyébként a berendezés meglepően igényes és esztétikus, szivesen dolgoznék ilyen helyen. (Irodában, nem a landscape-ben :) )
Most ilyen van: img695.imageshack.us/img695/9402/workspacey.jpg

Perecz úr · http://preview.tinyurl.com/5fkl8z 2010.05.28. 17:30:51

a negyedik képen

a piros óra a barnás falon olyan, mint

egy végbélnyílás

Perecz úr · http://preview.tinyurl.com/5fkl8z 2010.05.28. 17:33:23

"a hazánkban letelepedő vegyipari multi a következő másfél év alatt közel 120 magasan képzett szakembert kíván alkalmazni"

irodákban?

na, akkor azok sem vegyészmérnökök lesznek

a marketinges meg közgazdász viszont nem "magasan képzett szakember", hanem spekuláns, manipulatív propagandista hazudozó

pumpa · http://designpumpa.blog.hu 2010.05.28. 17:36:04

@Perecz úr: Drága Perecz úr! Biztosan van még néhány nicked, amivel zavartalanul trollkodhatsz napestig, és persze trollkodj is, ha jól esik, nem a végbélnyílásos meglátásod zavart.

Perecz úr · http://preview.tinyurl.com/5fkl8z 2010.05.28. 18:02:49

@pumpa:

kedves pumpa

nem trollkodni kívántam és nem gondolom, hogy ilyesmit tettem volna:
hozzászólásaim kapcsolódnak a poszt tartalmához és nem tartalmaznak a posztolót, bármely kommentelőt vagy egyéb konkrét személyt, vallási, faji, ideológiai kisebbséget érintő trágár, sértő kifejezéseket

a talán sarkos véleményt ne keverjük össze a trollkodással

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.05.29. 18:06:41

igaz ami igaz, tényleg olyan mint egy végbélnyílás!

kishuje 2010.06.02. 22:46:13

@Perecz úr:

azt hiszem, Ön a világ legszebb végbélnyílásaival foglalkozhat, ha erről (is) ez jut az eszébe...

minifik 2010.07.16. 01:20:23

@Perecz úr: teljesen jól látod! gondolom a támadó az általad lesajnált munkakörből szemléli a világot

pumpa · http://designpumpa.blog.hu 2010.07.16. 10:36:04

@minifik: te meg nyilván vegyészmérnök vagy:)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása