2010.06.08. | pumpa | 1 komment | design esemény pályázat

Finomra hangolva! - Antall Balázs a WAMP Hónap Designere

 

A nyári szezonban kéthetente jelentkezik Budapest szívében a WAMP, melynek szakmai zsűrije júniusban Antal Balázs porcelántervezőt választotta a Hónap Designerének. A letisztult formavilágot képviselő gasztrodesigner június 16-án mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett szabadtéri vásáron. Emellett a szervezők továbbra is várják a Sziget WAMP-Up 2010 pályázatra érkező póló- és kulttárgy terveket.

 

 

A WAMP 2009-től havonta kitünteti azokat a magas színvonalon alkotó designereket, akik munkájukkal hozzájárultak a vásár seregszemlévé lényegülő arculatának kialakultásához. A júniusi Hónap Designere elismerést a Raiffeisen Bank támogatta.

 

 

Júniusban a baantal márkát megálmodó Antal Balázs nyerte a WAMP Hónap Designere elsimerést. A fiatal designer valódi huszonegyedik századi életérzést kapcsol az étkezés kultúrájához, letisztult természeti formákat újraalkotó porcelánjaival, melyek az időtálló eleganciát ötvözik a jelenbe vetett praktikummal.  Kollekcióiban szívesen ötvözi a porcelánformák rideg minimalizmusát a fonal vagy a fa természetes, finom és meleg anyagaival. Ars poeticája szerint “tiszta vonalú tárgyakat tervez, kicsi só hozzáadásával”.

 

 

Antal Balázs a MOME Szilikát szakán végzett fiatal tervező, aki a WAMP által szervezett Finn Designkiállítás óta a vásár állandó résztvevője.  Egyedi szemléletű  munkái mára New Yorkban, Japánban- és Németországban is megtalálhatóak. A gasztrodesign feltörekvő új irányának képviselőjeként könnyedén szabadítja fel az ételeket és magát a terítést is a nemzeti korlátok alól, ötvözve az ázsiai, francia olasz vagy kontinentális terítékek hagyományát.

WAMP szakmai zsűri

Áprilistól a WAMP tervezőinek egységesen magas színvonalú megjelenését egy külső szakmai zsűri is segíti. Az 5 fős szakmai zsűri kreatív, üzleti és szakmai szempontok figyelembevételével szelektálja a meglévő tervezőket és az újonnan jelentkező tagokat, illetve havonta kijelöli a Hónap Designerét, aki elismerése mellett kiemelt bemutatkozási lehetőséget kap a design vásáron, munkái a WAMP kreatív kommunikációjának fókuszában állnak.

A fél éves időtartamra kinevezett zsűri elsőként a májusi hónap designerét választja majd meg. Tagjai a következők: László Krisztina (Marie Claire főszerkesztő), Martinkó József  (Design- és építészeti szakújságíró, az Octogon online főszerkesztője), Püspök Balázs (MOME Formatervező Tanszék - tanársegéd), Winkler Nóra (műsorvezető - Kultúrház), Mosshammer Kinga (WAMP kreatív igazgató)

WAMP Hónap Designere Díj

A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.

 

Sziget WAMP-Up 2010 pályázat

Tervezd újra a Sziget pólót vagy alkosd meg a Fesztivál Kult-tárgyát! A közönség és a zsűri által legjobbnak ítélt 1-1- póló limitált szériában megvalósításra kerül, a top 10 tárgy- és pólótervet pedig kiállítjuk a WAMP-on. Fődíj: kétszemélyes VIP Sziget hetijegy! Leadási határidő június 28. További információk a Facebook-on és a WAMP honlapon.

 

WAMP a Design Vásár, 2010. június 13.  Erzsébet tér

www.wamp.hu

www.wamp.hu/palyazatok

http://www.baantal.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr952066009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása