2010.07.09. | pumpa | Szólj hozzá! | esemény pályázat vásár wamp

WAMP: a Hónap Designere júliusban a PUCC csoport

A nyári szezonban kéthetente jelentkezik Budapest szívében a stílusos designvásár. A WAMP szakmai zsűrije, júliusban a PUCC tervező csoportot választotta a Hónap Designerének. A játékos, bohém formavilágot bemutató sokszínű márka július 11-én mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett szabadtéri vásáron.

A WAMP 2009-től havonta kitünteti azokat a magas színvonalon alkotó designereket, akik munkájukkal hozzájárultak a vásár seregszemlévé lényegülő arculatának kialakulásához. Heim Zsuzsa textiles, Kiss Ildikó szövő, Szentpétery Melinda csomagoló és Szűcs Eszter Anita bőrös, vagyis a PUCC. A WAMP zsűri elismerését színes, vidám, salátafodros, vagy épp cseresznyefityegős ruháikkal, ötletes- és humoros kiegészítőikkel, illetve a közönségdíjas I-pod tokjaikkal nyerték el. 

A PUCC kvintesszenciája a különleges szabásban és formákban rejlik. Minden egyes darab rejt valami apró geg-et, poént, csavart, ami egyedivé teszi a munkáikat. Így viszkóz, pamut, vagy éppen elasztikus anyagú utcai, hétköznapi viseletre készült  ruháikban is mindig van valami fondorlat: egy beépített pingvin, vagy éppen egy cipzárszájú gorilla. Az idővel kéttagúvá zsugorodott csapatban mára csupán – a munkái során Vivien Westwoodnál is megfordult – Heim Zsuzsa a főállású PUCC-os, míg Melinda külföldről egyengeti a márka útját. 

Előbbinek köszönhető a makik, vagyis az apró állatfigurák átütő sikere, melynek játékos motívumai már a ruhákban is megjelenik. A gumicukor színekben is pompázó koalanyúl, vagy kockamackó minden korosztályt levesz a lábáról- és hűen tanúskodik a tervezőcsapat meghökkentő sokszínűségéről. A Pucc csoport viszont nemcsak a  ruhák- és kiegészítők terén formabontó. A WAMP és  a MOHA (Mosolyotthon Alapítvány) felkérésére a Concorde Zrt. támogatásával színes, kedves Makik kerültek az alapítvány falára is, amely a továbbiakban  jókedvet- és derűt visz a kisgyerekek mindennapjaiba.

WAMP szakmai zsűri

Áprilistól a WAMP tervezőinek egységesen magas színvonalú megjelenését egy külső szakmai zsűri is segíti. Az 5 fős szakmai zsűri kreatív, üzleti és szakmai szempontok figyelembevételével szelektálja a meglévő tervezőket és az újonnan jelentkező tagokat, illetve havonta kijelöli a Hónap Designerét, aki elismerése mellett kiemelt bemutatkozási lehetőséget kap a design vásáron, munkái a WAMP kreatív kommunikációjának fókuszában állnak.

A fél éves időtartamra kinevezett zsűri elsőként a májusi hónap designerét választja majd meg. Tagjai a következők: László Krisztina (Marie Claire főszerkesztő), Martinkó József  (Design- és építészeti szakújságíró, az Octogon online főszerkesztője), Püspök Balázs (MOME Formatervező Tanszék - tanársegéd), Winkler Nóra (műsorvezető - Kultúrház), Mosshammer Kinga (WAMP kreatív igazgató)

WAMP Hónap Designere Díj

A WAMP minden hónapban kiosztja a Hónap Designere Díjat. A Hónap Designere erős vizuális megjelenésével, dinamikusan fejlődő tervezői koncepciójával és minőségi etalonként való szereplésével érdemelheti ki az elismerést. Egy olyan tervező vagy márka nyerheti el a megtiszteltetést, amelyik erős vizuális bázissal, kialakult, jól reprezentálható arculattal rendelkezik. Ilyenformán egyrészt inspirációként szolgálhat a feltörekvő hazai designerek számára, másrészt pedig sikerrel népszerűsítheti a fiatal magyar tervezőket.

WAMP a Design Vásár, 2010. július 11.  Erzsébet tér

A Hónap Designerének kiemelt standja a július 11-i WAMP-on!

www.wamp.hu

http://pucc.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr342140694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása