2010.10.06. | pumpa | Szólj hozzá! | design pannon bútor

HANNABI - Maffia az Innoshopban!

A közelmúltban életre hívott HANNABI magalapítása abból a gondolatból született, hogy a magyar design bútorok kicsiny számának egyik oka a gyártók és a tervezők közötti kooperáció hiánya. Ebben a meglátásban az optimista hozzáállás az volt, hogy ehhez a kapcsolathoz nem a szándék, hanem pusztán a gyakorlat hiányzik. A megkeresett gyártók örömmel kapcsolódtak a tervező csapathoz, így a tervezőknek sikerült bevonniuk Dél Magyarország legjobb műhelyeit. A csapat első, Grande Famiglia elnevezésű kollekciója a Design Hét keretében, az Innoshop üzletében mutatkozik be október 8-án, este 7 ótáról, a Kecskeméti u. 8-as szám alatt, az V. kerületben.

A fő profil a kárpitos bútorok gyártása, mert ez az egyik legérdekesebb darabja a hétköznapoknak. Nincs két egyforma, a mai napig minden fázisban aprólékos kézi munkával, kézzel készül, mint egy jól szabott öltöny. Esztétikailag és funkcionálisan is, tele van izgalmas lehetőségekkel. A kanapék ergonómiai kialakítása különösen fontos, de a sorozatgyártás optimalizációi miatt ezek háttérbe szorulnak, ezért alakították ki a Szalon szolgáltatást ahol teljesen egyedi darabok elkészítésére is van lehetőség.

Hosszú távra...

A környezetszennyezés ténye, már senki számára sem kikerülhető, de a designerek számára semmiképpen sem, hiszen ők azok, akiknek mindig gyorsan kell reagálni a változásokra. A Hannabi célkitűzése, hogy bútoraival, kiegészítőivel olyan atmoszférát hozzon létre, amiben együtt él a régi és az új, az élet szeretetére, egyszerűségre, hibáink és értékeink vállalására buzdít, még ha az idejétmúltnak vagy kikezdhetőnek tűnik is.

Olyan tradicionális szakmák felé nyitottak, ahol a tárgyak értékét a gondos kézi munka és a személyesség határozza meg, remélve, hogy erős kötődések alakulnak ki az általuk készített tárgyak iránt, melyek hosszú távra szólnak. Hazai tervezőkkel és gyártókkal, hazai alapanyagokból, fémből, fából és textilből dolgoznak, és rendszeresen gondoskodnak a felhasznált faanyagok pótlásáról a helyi önkormányzat segítségével. Követendő példa...

Grande Famiglia

A csapat első, Grande Famiglia elnevezésű kollekciója a Design Hét keretében, az Innoshop üzletében mutatkozik be október 8-án, este 7 ótáról, a Kecskeméti u. 8-as szám alatt, az V. kerületben.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr982350244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása