2011.01.03. | pumpa | 2 komment | építészet urban koncept é:carl jägnefält

Koncept - A síneken gördülő város

Síneken gördülő, a szezonnak és az alkalomnak megfelelően alakítható városi épületek szerepelnek a svéd Jagne Faltmilton építésziroda pályamunkájában melyet a norvég Andalsnes város urbanisztikai koncepció-pályázatára készítettek. Az első díjat nem sikerült elhozniuk, de a zsűri kellő komolysággal kezelte a szokatlan elgondolást, amely így a harmadik helyre futott be.

A jellegzetesen skandináv mobilházakból álló városelemek a meglévő, illetve új vasúti vonalakon közlekednének a település aktuális igényeinek megfelelően. A guruló hotel, strand és koncertterem ott és akkor működhetne, ahol a leginkább szükség van rá, nem beszélve turisztikai szezonra fellőhető egyéb épületekről.

Az iroda társalapítója, Carl Jägnefält örömét fejezte ki, hogy a zsűri komolyan vette a pályázatot, melyet tervezője nem csupán érdekesnek, innovatívnak, de megvalósíthatónak is tart.

Via: TrendLand

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr502557277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása