2011.03.21. | Mrs.Koffein | 7 komment | design pannon eco élettér

Költözzünk a Margit-szigetre! - mobilházak magyar tervezőktől

Magyar design és modern nomád életforma! A Domino mobilházak kiválóak apartmanháznak, de bátrabbaknak akár teljes értékű otthont is adhatnak egy szép telken. Vadregényes romantika - ráadásul építési engedély nélkül...

Négy keréken görgő otthon, lapostetőre tervezett, extenzív zöldtető, hőszigetelt falpanel-rendszer. Igény esetén rendelhető a házhoz GIRA intelligens házrendszer, amely egy homeserver segítségével wifin vagy interneten keresztül elérhető egy iPhone-ról vagy laptopról, s azon keresztül vezérelhető a ház fűtése, függönyei, világítása. Ha pedig telkünkön nincs közmű, házunkat felszereltethetjük aggregátorral, víztartállyal, valamint napkollektorral és napelemekkel is.

Egy 40 négyzetméteres, készen "házhoz" szállított, magyar tervezésű és gyártású doboz ára  7 millióról indul, ami lehet sok is, kevés is, a megrendelő igényeitől függően. Emeletet még nem lehet építeni belőlük, de egymás mellé korlátlanul pakolhatóak...

Már készül a családi házas övezetekbe illeszkedő, sátortetős változat is...

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr782758015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapujanincs (törölt) 2011.03.21. 15:10:05

nocsak. nem mondom, hogy tetszik, de attól függetlenül, hogy mobil-e vagy sem, reménykeltő a tervezés, még ha nem is túl eredeti. reméljük, hogy a kivitelezés minősége is túlmutat majd az itthon megszokottól...

kapujanincs (törölt) 2011.03.21. 23:44:42

szöget ütött a fejembe, hogy mikor ideiglenes építményekre is építési engedélyt kell kérni, erre miért ne kéne... szóval megnéztem a honlapjukat. idézem:
"Véleményünk szerint - és a világ jelentős részén a jogi szabályozás ennek megfelelő- mivel a DOMINO mobilház nincsen helyhez kötve, hiszen bármikor képes - ha segítséggel is - a helyváltoztatásra, ezért nem minősül építménynek, - ezáltal épületnek sem, ebből következően nem kell rá építési engedélyt kérni!"
mivel ők is tudják, hogy ez nem így működik, hozzáteszik, hogy az "esetleges problémákat elkerülendő" jobb, ha egyeztetünk a helyi hatósággal. ahol nyilvánvalóan elutasítják a kérvényünket, ugyanis, ahogy ők is megjegyzik, a mobilház definícióját a Magyar jogszabályok nem ismerik.
egyébként a rajtunk kívül eső "világ jelentős részén" úgy picsánrúgnak, ha rossz helyen parkolsz a házaddal, hogy na.

kártus 2011.03.22. 08:25:00

Nagyon egyszerű a magyar jogszabály alkalmazás. Amennyiben van érvényes rendszáma akkor nem kell építési engedély, mert jármű, ha nincs akkor építmény, ezért kell építési engedély!

valakitalánvagyok 2011.03.22. 15:07:57

@kártus:
És hogy szerzel rendszámot egy kerék nélküli izére, aminek ebből adodóan sem féke, sem féklámpája nincsen?

kyanzes (törölt) 2011.03.24. 07:33:26

Elképzelem a gazdát, amint reggeli nyújtózkodás közben a tekintete beissza a termőföldje közepén megjelent mobil házat.

Póló16 · http://www.polo16.hu 2011.03.24. 18:21:38

Ez biza jó 5let, nálunk persze nem biztos, mindig csak örömöt okozna. A bürokráciában itt Hungarysztánban tuti nyerők lennénk az összes hivatalban..

lostrider · http://apamsecret.blog.hu/ 2011.04.11. 14:28:01

A jogi szabályozás valóban nincs felkészítve erre, meg aztán hol innen, hol onnan fütyül a fülemile. Egy design blogon ez másodlag, nyilván a tulajdonosnak vagy leendő tulajdonosnak egyáltalán nem.
A kivitelezés viszont... Már az első alkalommal rástartoltam, mert tetszett, ha kicsit basic, mégis megbízhatóan szép honlap, helyi viszonyokból kilogó koncepció, nekem tetsző stíl. Viszont a bevásárlóközpontban kirakott mintadarab, hát... Leginkább a hervasztó jelző lenne a megfelelő. Szokásos, tréh, silány munka. (Mondom ezt úgy, hogy a közepest én már jónak szoktam kikiáltani magyar viszonylatban.)
Kár érte, mert egyébként tetszett. Ha ezen lehetne javítani, akkor van benne fantázia. Ha nem, akkor megmarad a "design bútor Jani bácsi" sufnituning megoldásnak.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása