2011.06.28. | pumpa | 8 komment | design stílus divat pannon

Van országimázs, csak használni kell! - Balaton Project 2011.

Bár a cím vaskos lózungnak tűnhet, ez esetben tényleg van értelme: Gaschitz Andrea, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős hallgatója olyan diplomamunkát tett le az asztalra, ami nem csupán a Balatonhoz érzelmekkel kötődő magyarok, de az ide látogató angol, dán, vagy német vendégek számára is igazi értéket képviselhet. Kell ennél több a jó országimázshoz?

Gaschitz Andrea diplomamunkája a Balaton Project 2011. nevet viseli, nem véletlenül. A vízpart ihlette táska-kollekció gyökereit matrózzsákokban, horgásztáskákban találjuk meg, ami nem világújdonság, inkább egy ordító ziccer nagyvonalú befejezése. Tulajdonképpen olyanok a táskák, amilyennek a Balaton is szívesen látnánk:esztétikus, letisztult, természetes és elegáns, mint egy felkapott tengerparti étterem.

A balatoni településekről elnevezett táskák között az utazás során előforduló, szinte minden élethelyzethez akad megfelelő darab: Máriafürdő biciklis táska, Kenese hátizsák, Szigliget utazó matróztáska, vagy utazótáska. A vízparti kontextust erősítik a színek és az anyaghasználat is: a homokot, nádat, a víz és a part kékjét, zöldjét idéző árnyalatok, illetve az erős vászon, valamint a bőrpántok és karabinerek egységes, szép egészet alkotnak. A tervezés ráadásul nem állt meg a külsőnél...

A táskák belső "burkolata" vízálló, kent poliészter vászonból készült, hogy egy nyári vihar, vagy egy hajókirándulás ne nyírja ki a telefont, vagy a laptopot, aminek egyes modellekben külön rekesz is jutott. A slusszpoén a zsebek bélésében rejlik, melyeket balatoni fotók díszítenek - a táskatulaj így egy elegáns használati tárgy mellett a Balaton hangulatát is magával viszi...

Gaschitz Andrea kollekciója a Múzeumok Éjszakáján, a Magyar Nemzeti Galériában rendezett divatshow alkalmával mutatkozott be a nagyközönségnek. Az összes táska, kiegészítve a tervező többi munkájával, megtekinthető Budapesten, a Bérkocsis u. 41. szám alatti műhelyben. A projektről folyamatosan frissülő infó a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr293021231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sroc 2011.06.29. 12:08:44

azért vmelyik tervgrafikás egyént igazán megkérhette volna hogy vmi normális tipója legyen a cuccnak, ha már nem sikerült összehoznia (magától ?)

Kirándulás · http://www.adventures.hu 2011.06.29. 21:31:42

Nekem nem tetszik - és nem sok köze van a Balatonhoz látványilag.

Teret alkotunk · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2011.07.05. 23:14:33

@sroc: Mi a baj a tipóval? Komolyan, csak tanulni akarok!

baliquez 2011.07.11. 19:33:46

@Teret alkotunk: gondolom a betűtípus semmilyensége zavarja, se nem szép se nem jellemző, amolyan "ezt dobta a gép" jellegű.
Pláne fura mindez úgy hogy tanulóként még licenszelnie sem kell fontot.

A Balcsi messze nem olyan rideghigiénikus mint amit a futura (vagy valami futura-klón font) sugall, bár lehet hogy ez yachtról part felé nézve nem látszik. Ha ez az érzelemmentesség valós és nem csak póz akkor az nagyon szomorú egy ilyen fiatal tervezőtől.

kecskésorsi · http://www.orsimunkanaplo.blogspot.com 2011.07.19. 11:21:35

A tipóhoz nem tudok hozzászólni, de ezek a bágyadt pasztell színek nagyon is jellemzőek a Balatonra. A táskák szabása is tetszik,egyszerű letisztult munka, praktikus viseletnek látszik. Gratulálok!

Üvegszem 2011.07.20. 15:29:58

Nekem is nagyon bejön!!! Egyetértek kecskésorsival, a Balatonnak igenis ilyen szép pasztell árnyalatai vannak. Például ha hullámzik és a felkeveredő finom iszaptól egészen opálos kékes-zöldes. Vagy a parti kövek és a kiszáradt nád színei. A párás túlpart. Még hosszan lehetne sorolni.

A Balaton színe nem a Siófoki bazársor neonszíneiből áll! :-)

Funkerman 2011.08.04. 10:37:07

Az a Futura inkább Avantgarde lesz! szerintem. Érdekes kontrasztot ad magával a hordozóval.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása