2011.07.23. | pumpa | 5 komment | gyerek autó pályázat pannon

Toyota Dream Car: magyar kislány nyerte a rajzverseny fődíját

Gyerekdesign? Lehet, hogy így elsőre furcsának tűnik a szó, de ebben az esetben abszolút indokolt a használata. Több hónapnyi versengés után ugyanis a budapesti Szöllősi Szonja bűvös táskaautóról szóló képregénye érdemelte ki az egyik fődíjat a hetedik alkalommal kiírt Toyota Dream Car nemzetközi döntőjében. Győzelme értékét növeli, hogy nemcsak kategóriája (a 10 év alattiak) aranyérmét, de Akio Toyoda, a Toyota elnökének különdíját is elnyerte.

A versenyre egyébként közel 120 000 nevezés érkezett. Első körben tavaly október és 2011 februárja között zajlottak az országonkénti selejtezők. A legjobbak kerültek a fináléba, ahol idén márciustól júliusig rangos zsűri bírálta el a gyermekek rajzait. (A zsűri egyik prominens tagja a világhírű mangarajzoló, Akira Toriyama volt.)

Hosszú volt az út, de nagy siker ez mind Magyarország, mind Szöllősi Szonja számára. Igaz, a kislány egyelőre azzal van elfoglalva, hogy felkészüljön az augusztus első hetében esedékes japán útjára, hiszen ez volt jutalma: már várja őt a nagoyai Toyota City.

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr713087815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.23. 21:22:13

Mi köze egy rajzversenynek a design-hoz? Ilyenek lesznek a jövőben a Toyoták? Vagy mi

Pa Lee 2011.07.25. 11:48:39

A gyerekeket is bevonják, szerintem az a köze. Fiatalon márkabefolyást kapnak, sok cég alkalmazza ezt, és a szülőkre is hat. Ez meg egy másik példa: kreativgaleria.gu.ma/ itt direkt a mindennapi emberek terveztek, nem designerek. És lett pár jó is :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.25. 12:57:40

@Pa Lee: Hát akkor dögöljenek meg... ;) 10ta MLM! :(

Pa Lee 2011.07.25. 18:04:42

@TrueY: Na, azért ne dögölj meg :D
Egyébként nem csípem az ilyen "gyerekkelfogjukmegaszülőt" akciókat, bár ez még egy tűrhetőbb darab. Most készül olyan szabályozás Mo.-on, hogy nem lehet majd termék mellé "ajándék" játékot adni, mert ugye a gyerek azt sírja ki a szülőtől. Ez jó gondolat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.26. 10:37:16

@Pa Lee: Ez azért nem könnyű! Mi van az Avon futással? Lényegében a Critical Mass is ilyen. Csak ott a bicigli lobbi :) malmára hajtják a vizet.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása