2011.10.25. | pumpa | Szólj hozzá! | video kommunikáció magazin

Oktatóvideó: hogyan készül a kreatív magazin címlap?

Bár a Paperlux német design stúdió számos prémium társaság arculatát virítja portfóliójában, a blogok, magazinok oldalaira egy nyomdatechnikai szabadalommal kerültek a közelmúltban: kidolgoztak egy lézeres technikán alapuló megoldást, amellyel lényegében három dimenzióban képesek megjeleníteni a kiemelésre érdemes tartalmakat (Ha a sima printet nagyvonalúan két dimenziósnak tekintjük, természetesen.)

A Paperlux™ elnevezésű eljárás révén úgy tudják beirdalni a nyomdákban általánosan használt papírt, hogy annak nem sérül a másik oldala. Logók, különböző kreatív tartalmak így olyan speciális hatást nyerhetnek, melynek révén szinte "leugranak" a papírról. A  megoldásban rejlő lehetőségeket jól mutatja a Novum magazin címlapjára készített változat. A képek után egy remek videó szemlélteti a meglehetősen bonyolult folyamatot, ez alapján bárki elkészítheti, akinek van otthon százmilliós felszerelése.

A videón azért jól látszik, hogy az eljárás nem egyszerű, másként fogalmazva rohadt drága, így nem valószínű, hogy a közeljövőben túl gyakran találkozhatunk vele a standokon.

Novum 11/11 – Making Of Cover from Paperlux on Vimeo.

 

Via: GraphicExchange

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr903328083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása