2011.12.12. | pumpa | 9 komment | design koncept

Biztonságos és bosszantó: számzáras USB kulcs koncept

A kémfilmek világát idéző Crypteks USB kulcs napi használata körülbelül annyira lehet bosszantó, mintha a vécére csak egy erős jelszó begépelésével lehetne bejutni. Hogy a koncepció mégsem született holtan, jól mutatja, hogy az okos projekteket inkubáló KickStarter oldalon a gyártáshoz szükséges 12 ezer dollárhoz képest már 116 ezer dollárnál jár az előrendelések összege. Megy a gyárba. Hogyműködikvideó hajtás után...

Egy darab 130 dollár, biztonságos helyen tárolni a kikötözős képeinket megfizethetetlen, elfelejteni a jelszót pedig...

Via: Cool Material

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr933457750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.12.12. 21:41:33

elfelejteni a jelszót pedig... legalább más se látja!

Kniight 2011.12.12. 22:53:31

Több mint 3 éve létezik ujjlenyomat olvasós, stabilan működik, és nem lehet elfelejteni a jelszót.

OkoskaTo:rp 2011.12.12. 23:59:57

@Kniight: Még a minőségibbnek mondott ujjlenyomat-olvasókat is ki lehet nyitni filléres megoldásokkal. Bővebb infókért keress rá az Állítólag vonatkozó részére!

-putyin- 2011.12.13. 07:44:02

Van egy ceg a cseheknel, meg egy irodajuk nalunk is, akik feltortek es sikeresen lementettek a kingston altal titkositot usb-s tarolot....es nyilvan nem csak ezt az egyet.

Kniight 2011.12.13. 08:39:14

@OkoskaTo:rp: ennél elég kb 1000 kombinációt végignézni. Egy óvodás is meg tudja csinálni....

Madarsky 2011.12.13. 09:21:48

A videó azt állítja hogy 14 millió variáció van a kódra, de nem is ez a lényeg, ez sem ér többet mint egy számzár az aktatáskán - ez egy fizikai védelem. Inkább arra való, hogy ha elhagyod, otthagyod a tárgyalóban ebédszünetkor, akkor ne kiváncsiskodjanak bele. Ha valaki szándékosan ellopja, le tudja flexelni a tokot és kész - ugyanúgy ahogy egy aktatáska kódja is megkerülhető.

Ez egy kis kódos tok, amiből csak úgy jön ki a drive, ha a kódot összerakod. Ezen kívül van hozzá egy szoftver, ami 256 bites titkosítást csinál az adatokon, ugyanolyan mint más gyártók termékeinél...

szóval ez egy kétrészes védelem, fizikailag és szoftveresen. Nyilván nem lesznek az adatok megszerezhetetlenek, hiszen olyan nem létezik.

A corsair megoldása azért érdekes, mert nem kell hozzá szoftvert feltelepíteni (ami azért macerás lehet ha valami ismeretlen helyre akarsz adatot vinni, nyomdába, üzleti partnernek, stb)

Az ujjlenyomat-leolvasós ugyanez, csak ott még a jelszó is titkosítva van (plusz a notebookokban amúgyis van ujjlenyomat leolvasó), de a titkosítás maga ugyanaz, tehát ha valaki annyira elszánt hogy titkosítást tör, akkor mindegy neki ujjlenyomatos-jelszavas vagy sima jelszavas titkosítást tör... maximum a jelszó-törők életét nehezíti meg.

ennek a cuccnak talán akkor van értelme, hogy valami miatt a szoftveres titkosítást nem akarja használni az ember, de mégse akarja hogy az irodában hagyott driveról a takarítónőnek álcázott Moszad ügynök észrevétlenül lenyúlja az adatokat

tükörfúró 2011.12.14. 09:43:00

Az ilyen tekerős számzárakat általában pár mp érzésre kinyitni, mivel érezhető a kisebb ellenállás is, amikor egy-egy számjegy a nyitó pozícióba "bekattan", ráadásul meg is kopik a zár egy idő után, és a legtöbbet használt nyitott pozíció felé tekerve szinte magátol odaforog, "kéri" a tárcsa azt a helyzetet, ami körül legtöbbet tekergették, a kezedet szinte "odavezeti".

A másik blama evvel kapcsolatban az, hogy ki sem kell a drive-ot szedni, elég megfelelően csatlakozni hozzá, hogy ezt hogyan tudnám megcsinálni, azt mindekinek a fantáziájára bízom.

Végülis ez egy jópofa geg, de semmi több, ennyiért csak a tipikus lamer gamer kisgyerekeknek és alulképzett IT sznoboknak éri meg.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása