2012.01.10. | pumpa | 5 komment | art

Kultur-erózió: Guy Laramee könyvől faragott tájképei

Guy Laramée nem az az unatkozós típus: interdiszciplináris alkotóként az elmúlt harminc évben foglalkozott színházi írással, rendezéssel, kortárs zeneszerzéssel, hangszer tervezéssel és építéssel, énekléssel, filmezéssel, installációkkal, festészettel, szépírással és szobrászattal is, ami talán leginkább közel áll a poszt témájához...

Laramée szinte teljes pályafutását meghatározza a kulturális erózióról alkotott elmélete, vagy inkább művészi hitvallása. A különböző kultúrák, stílusok e szerint egymás ellenében foglalják el helyüket a történelemben, hasonlatosan az emberekhez, illetve a kánon elméletekhez.

A fejlődéssel, az analitikus tudással szemben ő az intuitív tudást állítja szembe, munkái pedig - az ő szemszögéből -, az értékek erodálódását tagadó nemtudáshoz segítenek közelebb bennünket.

A könyvekből, köztük Bibliákból faragott tájképei szépen alátámasztják mindezt, még ha kicsit szájbarágós is az értelmezés:)

Via: Fubiz

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr133532731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.01.10. 14:30:29

Vajon hol talált olyan művészi vénájú egereket, akik pontosan így rágták ki a könyveket.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2012.01.10. 14:48:36

@chipanddale74: Ugyan már, még hogy egerek? Tipikus múzeumbogár-design! Azok túlóráznak ennyit...

korne1-z · http://www.hangzorro.hu 2012.01.31. 14:04:15

az a sok szép régi könyv...
szép új műalkotássá vált.

invader 2012.02.05. 22:07:13

egy "b" kimaradt a címből

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása