2012.05.17. | pumpa | 8 komment | tech fotó reklám kommunikáció gadget ikea

Promó: digitális kartonfényképező az IKEA-tól

ikea-knappa-digital-cardboard-camera-0.jpg

Az IKEA számos újdonsággal jelentkezik még ebben az évben, de azért a digitális technológia továbbra sem lesz főprofil. A KNAPPA elnevezésű, kertonba ágyazott digitális kamera csupán promóciós eszköz, amit a munkacímén PS 2012 bútorkollekcióként említett termékcsoport népszerűsítésére dobtak össze.

ikea-knappa-digital-cardboard-camera-6.jpg

A Nikon, vagy a Canon menedzsmentjének nem kell rettegnie, a low-tech apparát egy a 2000-es évek közepén menő mobiltelefon fotós képességeit bírja, inkább vicces gadget, mint készülék. 2,3 megapixel felbontással és természetesen újrahasznosítható alapanyagokból készül. Effektek, speciális tulajdonságok egyáltalán nincsenek benne, de az IKEA is igyekszik tréfát csinálni a technológiából: zoom helyett azt javasolja, tartsuk közelebb a kamerát a tárgyhoz, digitális stabilizátor helyett pedig támasszuk le a dobozt egy székre.

ikea-knappa-digital-cardboard-camera-5.jpg

A promóció célja kicsit erőltetett: az elmélet szerint a vásárlók ezzel a kamerával fogják lefotózni az otthoni bútorállományt, majd megosztják másokkal is. Ez önmagában még karcsú kicsit, de lehet, hogy a bevezetés során akad hozzá komolyabb ötlet is. 40 kép fér fel a világ legolcsóbb digitális kamerájának mondott kütyüre, amit USB segítségével nyerhetünk ki a kartonból. A design Jesper Kouthoofd munkája. Ja, és ezt is össze kell rakni...

ikea-knappa-digital-cardboard-camera-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr24521952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gpt32 2012.05.17. 14:38:31

Nagyon tetszik, kérek egyet játszani.

Advanced Flight 2012.05.17. 16:03:00

Porontynak szerzek egyet :-)

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.05.17. 16:10:21

Az USB csati lehetne kihajtható mert így eléggé lerontja a designt.
Amúgy jó, az árára lennék kíváncsi.
Az újrafelhasználás pedig jó szöveg de kétlem hogy a benne lévő elektronikát úgy csinálták volna.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2012.05.17. 16:34:17

A hír már egy ideje repked ide-oda, de kíváncsi vagyok, a termék mikor ér (ha egyáltalán) hozzánk. Azonnal beszerzek egyet, majd szétszerelem és közzéteszem a listát: melyik alkatrészt ki gyártja, mennyi a bekerülési ára stb. ;)

newnt55 2012.05.17. 17:52:53

termeljünk hulladékot

Petyat 2012.05.17. 19:11:02

Kedves Jesper!

A zoomal a képkivágást lehet megváltoztatni, ha a kamerát közelebb viszed a témához más lesz a perspektíva. A két dolog nem azonos. Aki használt már életében tudatosan kamerát az tudja, hogy a kép készítés műveleteinek sorrendje, az, hogy előbb körbejárjuk a témát és megkeressük a megfelelő nézőpontot, majd a zoom segítségével beállítjuk a kompozíciót. Fix optikával akkor sem lehet zoom-olni, ha te ezt viccesnek tartod.

CernaGeza 2012.06.16. 10:51:29

@Petyat:

szerinted a kis kompaktokat használó emberek 99%-a miért nyomja meg a zoom-gombot? Mert szeretne "képkivágást megváltoztatni?"
De lényeg hogy te jól megmondtad.

Petyat 2012.06.16. 12:57:06

@CernaGeza:

Olvasd el mégegyszer amit írtam. A videóban a zoomot akarja helyettesíteni azzal, hogy közelebb viszi a kamerát. A zoom ugyanabból a szemszögből készít képeket más kivágással, ha közelebb viszed a kamerát az nem zoom, hanem dolly. A kis kompaktokat használó emberek nem tudatosan használják a kamerát, egy designertől, aki kamerát tervez elvárnám, hogy legalábbb a fényképezés alapjaival tisztában legyen.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása