2011.11.22. | pumpa | 16 komment | interior élettér

Beépített szekrény: új design a francia McDonaldsnál

A McDonalds a közeljövőben felújítja és átalakítja francia egységeit. A tervezéssel Patrick Norguet designert bízták meg, aki saját székei mellett a célcsoportok szélesítésének koncepcióját is eladta a hamburgeres cégnek...

A mekibe elsősorban tizenévesek járnak (ott is), ezért a belső terek irdalása során ka tervező kiemelt hangsúlyt helyezetta családok kényelmére is - szélesítendő a vendégek körét. Norguet a fogyasztási szokások moderálása mellett a jelenlegi trendekre is odafigyelt, így a jellemző látogatók szokásaihoz igazította az éttermeket. Van hely magányos tiniknek, asztalra várakozóknak és nagyobb létszámú családoknak, társaságoknak is.

A rendelési lehetőségek is bővültek, a szokásos pultos megoldás mellett a boxokban digitális terminálokon is rendelhetnek a vendégek.

A különböző szekciókat elsősorban furnérból készített térelválasztók határolják, melyek organikus formákat követnek - a tervezői filozófia szerint a termékek természetességét és a társaság gyökereit, tradícióit emelve fel. Ettől eltekintve leginkább beépített szekrényre hasonlít, amit nem igazán old fel a narancs és sárga színezés sem. Legjobban talán a piros boxok sikerültek, de lehet, hogy én vagyok ultrakonzervatív, vagy nem értékelem eléggé a '80-as éveket idéző retro belsőt.

Talán a fotózásnál használt hideg (talán néhol hiányos) fények is rontanak a helyzeten, de elsőre nem vonz a francia redesign, valahol félúton van minden irányba...

Via: Dezeen

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr883402716

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hello, érdeklődni szeretnék, hogy mikrohullámú sütőtök van? 2011.11.23. 11:57:08

Euronics üzletlánc egyik áruházában:-Hello, érdeklődni szeretnék, hogy mikrohullámú sütőtök van?Erre az eladó hátrakiabál:-Béla bazdmeg gyere ki, itt van valami elmebeteg aki valami mikrohullámú sütőtököt keres!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronald 2011.11.23. 09:02:33

.
Könyörgöm: olvassa már át valaki az írást posztolás előtt !
Nem vagyok nyelvtan-náci... de azért durva elütéseket nem kellene benne hagyni.
Ennyire azért nem siethet a szerző.
Különben is - léteznek ingyenes helyesírás-ellenőrző progik - azok azonnal kidobják a kósza karaktereket - és akkor nincs égés a főoldalon.
.

Alotharian 2011.11.23. 09:27:01

Egy belsőépítész blogon elég szomorú, hogy nem tudják mi a furnér. A helyesírás-ellenőrző használata mellett felhívnám a figyelmet pl. a Wikipedia-ra.

(A furnér vékony falemez, amellyel fa, vagy faforgács lapot lehet burkolni. A farostlemez nem furnér!)

driopios 2011.11.23. 09:28:02

mindegy, ettől még ugyanúgy hízlal.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.11.23. 10:15:08

ja, mondjuk talán épp furnér nincs egyetlen képen sem.

magasfényű laminált vagy öntött festésű mdf bútoroknak néz ki a fotók alapján a cucc.

nekem személy szerint nem tetszik. se nem friss, se nem szép, se nem időtálló.

roxxtar 2011.11.23. 10:32:37

Kezdésnek kitehetnék NAGYBAN is az árlistát. Tököm tele a mekis-sarokba eldugott 8pxes árlistával.

Ronald 2011.11.23. 10:40:14

@mcs: Nagyon finoman fogalmaztál.

Ugyanis ez a kreáció (úgy ahogy van): übergagyi.

Süt le róla a kisipar - ilyet bármelyik jókezű, vidéki, magyar bútoros csuklóból kiráz. Sőt, még különbet is.

A legfelső képen az a vasúti-kupé feeling az annyira provinciális, hogy azt már kizárólag csak 5.000 lakos alatti településeknél engedélyezném.

De arról az "űr-fantáziáról" (a kiszolgáló ablak mellett) is sugárzik a dekopír-fűrész hangja az olcsó, barkácsáruházi, akciós-bútorlapban.

Húhh de szar az egész, Uramatyám.
.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.11.23. 10:53:33

@Ronald: nana, valami egészen elképesztő, amit néha a vidéki asztalosok művelnek. munka miatt találkoztam már pár durva dologgal. brr.

kiemelt tisztelet a kivételnek.

egyébként annyira nem borzasztó a cucc, frankoknál amúgy se megy mekibe, akinek van egy minimális ízlése, szóval a maradéknak meg mindegy.

igazából azt nem értem, mit keres ezen a blogon a cucc.

Martian (törölt) 2011.11.23. 11:20:31

Már csak valami emberi kaját kellene kínálniuk...

odamondó 2011.11.23. 11:21:54

@Ronald: lehet én vagyok vak de szerintem totál korrekt. :)

Arról meg, hogy melyik magyar bútoros (nem csak vidéki) mit tud azt inkább ne hozzuk fel mert annó amikor elképzeltem a konyhám (sima minimál) meg beépített szekrényt akkor bejártam fél országot mire valaki fel tudott valami értékelhetőt mutatni. Na erről ennyit kb.

Ronald 2011.11.23. 11:37:04

@odamondó:
Na, azért vannak ám ügyes és jó meglátású magyar bútorosok is. Főleg a fiatalabb generációból.
A gáz az, amikor a "mesternek" ott csüng a falon vagy 8-10 sablonja - oszt kívánhatsz te bármit is - azokból kapsz majd egyet.

Én beszéltem egyszer egy ilyen szakival - nem is kicsi a cége - ő mondta, hogy a számítógépes tervezés az egy marhaság, ő mindent megtervez 5 perc alatt egy kockás füzetlapon - és különben sem hülye, mindenkinek a kénye-kedve szerint "egyédieskedni".

Neki van pár bevált sablonja - az 20 éve jó mindenhova-mindenkinek - úgysem fizetik meg, ha külön agyal minden egyes bútoron.

De azért nem mindegyik ilyen.
.

Hompi 2011.11.23. 11:57:11

Szerintem Prágában a Vencel téri MD-ban is hasonló design van...

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.23. 12:19:13

Ultra modern. Igaz nem ezért nem mennék be egy ilyen helyre. Alapból sem kedvelem ezeket. Ennél csak a kínai "minden bele" konyhák rosszabbak.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.11.23. 12:34:03

@Ronald: múltkorjában terveztem egy konyhát egy barátomnak, az első körös kb. 15-20 ajánlat 3 milliós intervallumban szórt.

aztán kiballagtam gyárlátogatásra -civilben- és gyorsan 14 céget sikerült kizárni. :[

aztán eltartott még kb. fél évig, míg megtaláltuk a kivitelezőt.

igaz, mi pest környékén küszködtünk, lehet, hogy az ügyeskezű srácok tényleg vidéken és csak vidéken pörögnek.

(és mondjuk lehet, hogy tényleg, az utóbbi 4-5 munkánál az asztalosok kanizsáról, keszthelyről, zalaegerszegről érkeztek. fura.)

JohnHenry 2011.11.23. 12:55:17

király, hogy itt mindenki megmondja a tutit, de a helyzet az, hogy ezt francia fiataloknak szánták, azoknak meg ilyen az izlésük.

Ronald 2011.11.23. 14:30:28

@Lakásfelújító Feri:

Azt mondod: "...ezért nem mennék be egy ilyen helyre. Alapból sem kedvelem ezeket."

Na, ez kb. olyan volt, mint amikor olyan ember ír TV-kritikát - aki soha nem néz TV-t, sőt, 12 éve nincs is TV-je otthon.
.

Karnamantra 2011.11.23. 19:08:52

Én azt sajnálom, hogy ha már ennyire "jövőbe-mutató" akar lenni, miért nem élénkebb a fantáziájuk, miért nem képesek beleképzelni azt a plusz 50 évet, amit meg szeretnének jeleníteni.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása