2008.04.02. | pumpa | Szólj hozzá! | élettér

Fröccsöntött templomi belső - A vallásba integrált design



Egy templombelső kialakításánál a design a vallás integrált részévé válik - legalábbis Maxim Velcovsky szerint, aki 2007-ben, a Qubus Studio tervezőivel karöltve újragondolta a Chodovice-ben található St. Bartholomew templom barokk enteriőrjét. A képek tanúsága szerint ennek az elméletnek a fordítottja is igaz lehet, a végeredmény valószínűleg hit kérdése. Lapozás után...



A padsorokat műanyag Verner Panton székekre cserélte, melyek a támlába vágott kereszt révén nyerték el szakrális jelentésüket. A templom világítását kristálycsillárok biztosítják, a padlót pedig a muszlim vallási kellékek között is megtalálható perzsa szőnyegek borítják. A templomok berendezésére jellemző időtlenséget, állandóságot a design-ikonok alkalmazásával, illetve "testreszabásával" érték el, ami új kontextusba helyezi a vallási hagyományokat is. A multikulti koktél - az alkotók szerint - az élő hagyományokra reflektál az egymást értelmező korstílusok által.



Design: Maxim Velcovsky, Jakub Berdych, Qubus Studio

Via: Urban Stage, De Zeen

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr2406561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása