2008.10.29. | pumpa | Szólj hozzá! | kiállítás

Magyar tervezők a design fővárosában

Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország november 6. és 13. között a torinói Artintown Galériában mutathatják be a design terén elért eredményeiket az International Design Casa programsorozat keretén belül.

Az egy hétig tartó programsorozat kiállítói között önálló kiállítással szerepel Dél-Korea, Franciaország, Japán és Szingapúr. Mellettük mutatkozik be a Magyarország vezette Design Casa, ahol az említett hat ország design-termését tekinthetik meg az érdeklődők.

Az országok design-ikonjai közül néhány eredetiben is megtekinthető lesz, a többi pedig a falra és padlóra festett reprodukciók formájában szerepel majd. A tárgyak mellett jelentős hangsúlyt kap az érintett országok által magas színvonalon kéviselt animációs műfaj is.

Magyarországot öt tárgy képviseli a Design Casa-n, a Wassily szék, a Rubik-kocka, a Magyar Formatervezési Díjas hangfal, egy repülőgép és egy tojástartó a Gepetto Design műhelyéből. A kiállítás grafikai munkáit Szabó Levente készítette.

A kiállítás programja szakmai konferenciával is kiegészül november 6-án és 7-én. A „Shaping the Global Design Agenda” („Alakítsuk együtt a világ dizájnját!”) című szakkonferencia arra keresi a választ, hogy globalizálódó világunkban a nemzeti formatervezési politika mekkora és milyen szerepet tölt be az életszínvonal emelésében a fejlett és a fejlődő országokban. 

További információ: www.torinoworlddesigncapital.it

Forrás: OrientPress Hírügynökség

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr20738206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása